UPDATE #NOW

Ο Steven Tyler κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου στα 70s - Για εκείνον, ήταν ρομαντική σχέση


Κλέλια Φατούρου

2 Φεβρουαρίου 2023

Ο Steven Tyler κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου στα 70s - Για εκείνον, ήταν ρομαντική σχέση
Instagram/Steven Tyler
Εκείνος το έχει παρουσιάσει στην αυτοβιογραφία του ως «ρομαντική σχέση»

Θα υπάρξει άραγε μία μέρα που δεν θα μάθουμε κάτι για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση από επώνυμο άντρα; Αν και η αλήθεια είναι ότι δεν μάς εκπλήσσει τίποτα πια, οι νέες κατηγορίες για τον Steven Tyler είναι κάπως σοκαριστικές.

Η 65χρονη Julia Misley (που μέχρι τώρα ήταν γνωστή ως Julia Holcomb), κατέθεσε μήνυση, στο Ανώτατο Δικαστήριο του Los Angeles, στην οποία κατηγορεί των τραγουδιστή των Aerosmith για σεξουαλική κακοποίηση, εξαναγκασμό σε άμβλωση και δυσφήμηση. Σύμφωνα με την ίδια, ο Steven Tyler χρησιμοποίησε τη φήμη και το status του για να τη χειραγωγήσει και να την εκμεταλλευτεί σεξουαλικά, όταν εκείνη ήταν 16 ετών, με δράση που συνεχίστηκε για 3 χρόνια.

Μέχρι χτες, ο Tyler αναφερόταν ως Defendant Doe 1, μέχρι που το δικαστήριο έδωσε την άδεια να κατονομαστεί. Η Misley ζητά δίκη και αποζημίωση. Πρόκειται για άλλη μία ιστορία ανάμεσα σε μουσικό και θαυμάστρια, που πήγε να τον δει σε συναυλία και εκείνος την κάλεσε πρώτα backstage και μετά σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Oregon. Τη βίασε εκεί και αργότερα σε ξενοδοχείο του Seattle. Η ανατριχιαστική λεπτομέρεια είναι ότι, την επόμενη χρονιά, ο Tyler συνάντησε τη μητέρα της Misley και την έπεισε να υπογράψει έτσι ώστε να του παραχωρήσει την κηδεμονία της.

Jenny.Gr

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά «ο Tyler δεν τήρησε καμία υπόσχεση και συνέχισε να ταξιδεύει μαζί της, να την κακοποιεί και να της δίνει αλκοόλ και ναρκωτικά». Κατηγορείται επίσης επειδή την άφησε έγκυο και την ανάγκασε να προχωρήσει σε άμβλωση. Μιλά επίσης και για συναισθηματική βλάβη που της προκάλεσε η αυτοβιογραφία του Tyler (2004), στην οποία αναφέρεται ως σχέση με ανήλικη, και περιγράφεται ως ρομαντική και τρυφερή.

«Ο λόγος που κινούμαι δικαστικά είναι επειδή θέλω να εκθέσω μία βιομηχανία που προστατεύει τους επώνυμους θύτες, να τους φέρω προ των ευθυνών τους για την εκμετάλλευση που άσκησαν σε εμένα, όπως έχουν κάνει με τόσα ευάλωτα παιδιά και ενήλικες», λέει η Misley στην ανακοίνωσή της.

Μία σημαντική αφορμή για να το κάνει τώρα η Misley είναι σίγουρα η αλλαγή του νόμου στην Καλιφόρνια, που επιτρέπει στους ανήλικους που έχουν υπάρξει θύματα, να μιλούν και να μηνύουν, ακόμα και αν έχουν περάσει δεκαετίες από την κακοποίηση.