UPDATE #NOW

ΑΣΚΙ: Δεκαήμερο Φεστιβάλ Ιστορίας στο Πάρκο Ελευθερίας


JTeam

7 Φεβρουαρίου 2023

ΑΣΚΙ: Δεκαήμερο Φεστιβάλ Ιστορίας στο Πάρκο Ελευθερίας
Με σύνθημα «Η Ιστορία μάς αφορά», τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα πολύμορφο φεστιβάλ, γιορτάζοντας τα 30 χρόνια τους

Ένας από τους σημαντικότερους αρχειακούς φορείς στη χώρα μας, ιδιαίτερα για κάθε ενδιαφερόμενο για την πολιτική και κοινωνική ιστορία του 20ού αιώνα, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) συμπλήρωσαν 30 χρόνια ζωής και τιμούν την επέτειο αυτή με μια μεγάλη και πολυήμερη γιορτή: το Φεστιβάλ Ιστορίας, που με σύνθημά του «Η Ιστορία μάς αφορά», διεξάγεται από τις 9-19 Φεβρουαρίου 2023.

Επίκεντρο της δεκαήμερης γιορτής το Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ) και η έκθεση με τίτλο «Όταν όλα είναι δυνατά! 4 στιγμές του 20ού αιώνα», η οποία περιλαμβάνει σπάνια τεκμήρια από τις συλλογές των ΑΣΚΙ. Η έκθεση φιλοδοξεί να προτείνει μια εναλλακτική αφήγηση της διαδρομής των ελληνικών πολιτικών και κοινωνικών κινημάτων του 20ού αιώνα, καλώντας μας να σκεφτούμε τη δυναμική της συλλογικής δράσης, των πολιτικών ιδεών και των συλλογικών προσδοκιών.

Το πρώτο Φεστιβάλ Ιστορίας στην Ελλάδα

Όπως μας λέει ο ιστορικός Πολυμέρης Βόγλης, γραμματέας των ΑΣΚΙ και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, «αυτό είναι το πρώτο Φεστιβάλ Ιστορίας που γίνεται στην Ελλάδα και το οποίο περιλαμβάνει εκθέσεις, προβολές, ιστορικούς περιπάτους και, βέβαια, πολλές συζητήσεις, για θέματα όπως η Μεταπολίτευση, η αλβανική μετανάστευση, η λογοτεχνία, η ιστορία “από τα κάτω” κ.ά.»

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr