UPDATE #NOW

Σεισμός στην Τουρκία: Ξεπέρασαν τις 33.000 οι νεκροί- Προειδοποίηση του ΟΗΕ για διπλασιασμό θυμάτων


JTeam

12 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμός στην Τουρκία: Ξεπέρασαν τις 33.000 οι νεκροί- Προειδοποίηση του ΟΗΕ για διπλασιασμό θυμάτων
Δραματικές ώρες εξελίσσονται στις πληγείσες από τον σεισμό Τουρκία και Συρία, καθώς ο αριθμός των νεκρών και στις δύο χώρες ξεπέρασε τις 33.000 και ανέρχεται πλέον στις 33.179 - Δραματική προειδοποίηση από τον ΟΗΕ ότι ο αριθμός τις επόμενες ημέρες θα διπλασιαστεί

Διανύουμε αισίως την έκτη μέρα από τη «μαύρη Δευτέρα», όπου και σημειώθηκε οι καταστροφικοί σεισμοί των 7,8 και 7,6 Ρίχτερ αντίστοιχα στη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία. Παρόλο που τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους κάτω από τα συντρίμμια, καταρρίπτοντας κάθε πρωτόκολλο διάσωσης, η ανθρωπιστική τραγωδία των σεισμικών δονήσεων αποτυπώνεται στα συνολικά νούμερα των θυμάτων, που καταγράφουν οι τουρκικές και συριακές Αρχές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι νεκροί του σεισμού ανέρχονται στις 33.179.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, οι 29.605 από αυτούς βρίσκονται στην Τουρκία, ενώ οι 3.574 νεκροί βρίσκονται στη γειτονική Συρία, η οποία αντιμετωπίζει ούτως ή άλλως μία πρωτόγνωρη ανθρωπιστική καταστροφή λόγω του εμφύλιου πολέμου που μαίνεται στη χώρα τα τελευταία 12 χρόνια. Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.