UPDATE #NOW

Tώρα μπορείς να αγοράσεις κερί που μυρίζει πίτσα, μακαρόνια ή κρουασάν. Όντως


Στεφανία Παπαδημητρίου

15 Φεβρουαρίου 2023

Tώρα μπορείς να αγοράσεις κερί που μυρίζει πίτσα, μακαρόνια ή κρουασάν. Όντως
Μετά τα κεριά της Goop με άρωμα αιδοίου, αυτή είναι η νέα τάση του 2023

Μπαίνεις σπίτι, κάνεις μπάνιο, βάζεις ένα ποτήρι κρασί κι ανάβεις τα κεριά στο σαλόνι. Παίρνεις βαθιά ανάσα και σου μυρίζει ζεστό κρουασάν. Όχι, δεν άνοιξε φούρνος στην κουζίνα σου, ούτε τρελάθηκες. Για όλα φταίει το αρωματικό κερί.

Τα food candles είναι thing στις ΗΠΑ - ήρθε η ώρα να γίνουν κι εδώ. Εντάξει, δε θέλουμε να εισπνέουμε σουβλάκι με τζατζίκι πριν τον ύπνο (ή μήπως θέλουμε;) αλλά δε θα λέγαμε όχι σε μία μακαρονάδα, για παράδειγμα. Μπορούμε να αισθανόμαστε λες και έχουμε διαρκώς το αγαπημένο μας φαγητό κοντά μας, χωρίς να χρειάζεται να το μαγειρέψουμε. Κι όχι μόνο τα κλασικά, cupcake βανίλιας, brownies ή cinnamon rolls, αλλά αλμυρές γεύσεις, για τους πιο μερακλήδες – ναι, αυτοί είμαστε.

Οι πωλήσεις πολυτελών κεριών έχουν αυξηθεί, άλλωστε. Μόνο στις ΗΠΑ, η αύξηση αυτή αγγίζει το 53% σε σχέση με το 2019 και το lockdown έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό. Κι από τη στιγμή που η Flamingo Estate, η οποία επικεντρώνεται στο wellness, ξεκίνησε να παράγει κεριά που μυρίζουν ντομάτες από τη Ρώμη (που έγιναν και best seller αμέσως), αρκετά brands έκαναν την αλλαγή. Το Joya Studio που παράγει αρώματα, έφτιαξε κερί που μυρίζει σοταρισμένο σκόρδο, σε συνεργασία με την πιτσαρία Lucali από το Μπρούκλιν – φυσικά και έγινε το κορυφαίο σε πωλήσεις προϊόν της.

Jenny.Gr
Joya Studio

Η Overose πουλάει κερί που μυρίζει κρουασάν, ενώ στην Apotheke, δύο κεριά με μυρωδιά από burgers του Shake Shack έγιναν sold-out σε 48 ώρες.

Μπορεί μία απολαυστική μυρωδιά να λειτουργήσει σαν υποκατάστατο του φαγητού; Ίσως ναι, λένε οι New York Times. Καταρχάς, πιο σύντομα θα μυρίσεις το κερί-πίτσα και, κυρίως, πιο ξεκούραστα από το να φτιάξεις τη δική σου. Επίσης, κάποιοι προτιμούν να μυρίσουν ένα «νόστιμο» κερί παρά να φάνε αμέσως πριν τον ύπνο, αν γυρίσουν σπίτι αργά το βράδυ. Κι ο επιστήμονας τροφίμων Harold McGee δήλωσε πως πολλά από αυτά τα κεριά είναι φτιαγμένα με τεχνολογία που μπορεί να απομονώσει συγκεκριμένα αρώματα, τα οποία μπορεί να μας δημιουργήσουν αίσθημα κορεσμού.