UPDATE #NOW

Ο Tom Brady είπε πως η ταπείνωση της Janet Jackson στο Super Bowl έκανε καλό στο NFL. Το κράξιμο που έφαγε, έκανε καλό σε όλους μας


JTeam

16 Φεβρουαρίου 2023

Ο Tom Brady είπε πως η ταπείνωση της Janet Jackson στο Super Bowl έκανε καλό στο NFL. Το κράξιμο που έφαγε, έκανε καλό σε όλους μας
Splash News
Ο Tom Brady εμφανίστηκε σε podcast και προκάλεσε σκέτη απογοήτευση με τις δηλώσεις του, αποκαλύπτοντας την ρηχή και επιπόλαια προσωπικότητά του

Πάμε λίγο πίσω στο 2004, όταν ο πλανήτης ήρθε αντιμέτωπος με ένα θέαμα το οποίο μας άφησε κάπως άφωνους. Για την προγραμματισμένη εμφάνιση στο ημίχρονο του Super Bowl το 2004, το performance στη σκηνή έδωσαν ο Justin Timberlake και η Janet Jackson. Και ενώ τα πράγματα εξελίσσονταν νορμάλ, λίγο πριν το κλείσιμο, είχαμε ένα περιστατικό το οποίο από τη μια θεωρήθηκε «στημένο» και από την άλλη μας έκανε να χάσουμε μια για πάντα την όποια εκτίμηση είχαμε στον Timberlake. Όχι μόνο για το πώς το χειρίστηκε αλλά και το τι ακολούθησε τα επόμενα χρόνια.

Στο κλείσιμο του show, ο Justin Timberlake αποφάσισε να σκίσει τον κορσέ της Janet, αποκαλύπτοντας το στήθος της, με την ίδια να μένει φανερά έκπληκτη, προσπαθώντας να προλάβει τα χειρότερα. Μάταια όμως, καθώς εκατομμύρια θεατές, είδαν το στήθος της παρά τη θέληση της, με τον Timberlake να δηλώνει απλώς «πως αυτό ήταν το όνειρο κάθε άντρα», αλλά και πως έδωσε στο κοινό κάτι για να συζητηθεί. Στιγμιότυπα από το backstage έδειχναν την Janet Jackson να ξεσπά σε κλάματα μετά το περιστατικό, ενώ το η κριτική του κοινού απέναντί της και το ανελέητο slut - shaming που υπέστη συντέλεσαν καθοριστικά στην οριακή καταστροφή της καριέρας της.

Μετά το περιστατικό αυτό, ο Timberlake είδε την καριέρα του να απογειώνεται και η Janet Jackson να μένει στο περιθώριο και να μπαίνει «στη μαύρη λίστα της μουσικής βιομηχανίας», με τα τραγούδια της να αφαιρούνται από σταθμούς και τηλεοπτικά δίκτυα.

Θέση στο περιστατικό είχε πάρει και ο στιλίστας Wayne Scott Lucas και σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο Timberlake έστησε το όλο περιστατικό με απώτερο σκοπό του, να κάνει την Britney να ζηλέψει.

Μιλώντας στο Page Six, ο Wayne Scott Lucas δήλωσε πως ο τραγουδιστής «επιθυμούσε να γίνει κάτι πιο τρανταχτό από την απλή performance τους. Ήθελε μια αποκάλυψη». Όπως εξήγησε στη συνέχεια, το σχέδιο αρχικά ήταν η Janet να φοράει ένα g-string με πέρλες σαν αυτό που φορούσε η Kim Cattrall σε ένα επεισόδιο του ‘Sex and the City’. «Η Janet θα φορούσε ένα Rocha φόρεμα και ο Justin θα το πατούσε στο πίσω μέρος για να αποκαλυφτεί ένα μέρος του εσωρούχου της. Όμως το outfit άλλαξε λίγες μέρες πριν και του χάλασε τα σχέδια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο στιλίστας.

Ο Justin Timberlake είχε χαρακτηρίσει το περιστατικό ως ατυχές συμβάν, χρησιμοποιώντας τον όρο "wardrobe malfunction", δήλωση που σε καμία περίπτωση δεν βρίσκει σύμφωνο τον στιλίστα: «Δεν θα το έλεγα ατύχημα ούτε σε εκατό χρόνια» δήλωσε ο Wayne Scott Lucas, μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια η Janet Jackson απαγορεύτηκε από τα βραβεία Grammy, ενώ είδε την καριέρα της να καταστρέφεται. Στο βίντεο φαίνεται η εκμετάλλευση μίας ανυποψίαστης γυναίκας, πιθανώς για να ζηλέψει μία άλλη ή απλώς επειδή ο Timberlake θεώρησε πως μπορεί να αποκαλύψει οποιοδήποτε σημείο του σώματός της, έτσι απλά επειδή το θέλει. Και ενώ θα μπορούσαμε για πολύ ακόμη να αναλύουμε αυτό το περιστατικό της pop κουλτούρας, ήρθε ο Tom Brady και η λέξη απογοήτευση για εκείνον είναι λίγη.

Ο Tom Brady για το περιστατικό του Super Bowl 2004

Σε ένα πρόσφατο podcast επεισόδιο, στο οποίο συμμετείχε ο Brady, δήλωσε πως εκείνο το περιστατικό του 2004, με τον Timberlake και τη Janet, έγινε τελικά για καλό, αφού προσέφερε θέαμα και αφορμή για συζήτηση στο κοινό.

O Brady τότε, ήταν στην ομάδα των New England Patriots και ρωτήθηκε για το περιστατικό στο show του ημιχρόνου, με τον ίδιο να δηλώνει: «Δεν είχα δει και πολλά πράγματα. Τα media με ρωτούσαν για το περιστατικό, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω για τι ακριβώς μου μιλούσαν», δήλωσε ο Βrady στο πρόσφατο podcast επεισόδιο, όπου συμμετείχε.

«Με ρωτούσαν αν είχα δει το σόου του ημιχρόνου και εγώ απαντούσα πως δεν έχω δει τίποτα. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν το παιχνίδι. Μου πήρε λίγο χρόνο μέχρι να καταλάβω τι είχε συμβεί», δήλωσε ο αθλητής και δυστυχώς δεν στάθηκε μόνο εδώ:

«Τελικά ίσως ήταν ένα καλό αυτό που συνέβη στο NFL (αναφερόμενος στο περιστατικό με Janet & Timberlake). Γιατί οι πάντες συζητούσαν γι' αυτό και έδωσε ακόμη περισσότερη δημοσιότητα στα halftime shows», πρόσθεσε ο Brady. Μια τρομερά επιπόλαια δήλωση, που βάζει τη δημοσιότητα ενός αθλητικού event πάνω από την αξιοπρέπεια και την ίδια την αξία μιας γυναίκας.


Φυσικά οι πρόσφατες δηλώσεις του Brady έχουν προκαλέσει τεράστια απογοήτευση, αλλά και θυμό με σχόλια να αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Θα έπρεπε να ντρέπεται που μιλά για αυτό τραυματικό γεγονός στην καριέρα της Janet, με τέτοιο τρόπο», πρόσθεσε ένας χρήστης.


«Η καριέρα και η φήμη μιας μαύρης γυναίκας καταστράφηκε και η ίδια χλευάστηκε για πολλά χρόνια από τα media, αλλά όλο αυτό ήταν για καλό του NFL, σωστά»; πρόσθεσε άλλος και η οργή 19 χρόνια μετά το περιστατικό, αναζωπυρώνεται και δικαίως.