UPDATE #NOW

Τα ελληνικά ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν στη Θεσσαλονίκη


JTeam

16 Φεβρουαρίου 2023

Τα ελληνικά ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν στη Θεσσαλονίκη
Τα ελληνικά ντοκιμαντέρ πρωταγωνιστούν στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 12 Μαρτίου 2023 τόσο σε φυσικούς χώρους όσο και διαδικτυακά

Συνολικά, 61 μεγάλου και μικρού μήκους ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα θα προβληθούν στα τρία διαγνωστικά τμήματα, Διεθνές Διαγωνιστικό, Newcomers και >>Film Forward, καθώς και στα τμήματα Ανοιχτοί Ορίζοντες, NextGen, Πλατφόρμα και Από οθόνη σε Οθόνη.

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες επαγγελματίες του σινεμά στο έργο τους, το Φεστιβάλ στηρίζει για μία ακόμα χρονιά έμπρακτα το ελληνικό ντοκιμαντέρ, καταβάλλοντας αντίτιμο ενοικίασης σε όλες τις ελληνικές ταινίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Παράλληλα, συνεχίζεται και φέτος ο θεσμός των καθολικά προσβάσιμων προβολών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το σπουδαίο ντοκιμαντέρ του Φίλιππου Κουτσαφτή Αγέλαστος Πέτρα (2000) σε καθολικά προσβάσιμη προβολή, η οποία θα διεξαχθεί σε συνεργασία με την Alpha Bank, χορηγό προσβασιμότητας του Φεστιβάλ. Το ντοκιμαντέρ θα είναι προσβάσιμο τόσο στις αίθουσες του Φεστιβάλ, όσο και στις διαδικτυακές προβολές του.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr