UPDATE #NOW

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Πρώτος ο Καραλής - Πρωτιά και για τον Τεντόγλου με άλμα στα 8,15


JTeam

23 Φεβρουαρίου 2023

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Πρώτος ο Καραλής - Πρωτιά και για τον Τεντόγλου με άλμα στα 8,15
@manolo
Πρωτιά ξανά για τον Μίλτο Τεντόγλου στο μίτινγκ κλειστού της Μαδρίτης με άλμα στα 8,15 μέτρα

Την πρώτη θέση στο άλμα επί κοντώ κατέλαβε ο Εμμανουήλ Καραλής στο μίτινγκ κλειστού του Όσιγιεκ.

Ο άλτης του Καραλή είχε καλύτερο άλμα στα 5,72μ., στον τελευταίο του αγώνα πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης. Ο 24χρονος μπήκε στον αγώνα με 5,42μ. με επιτυχημένη προσπάθεια, πέρασε με την πρώτη τα 5,62μ., όπως και τα 5,72μ., ενώ συνέχισε με άκυρα άλματα στα 5,82μ.

Στη δεύτερη θέση, επίσης με 5,72μ., βρέθηκε ο Πολωνός Πιοτρ Λίσεκ και στην τρίτη με 5,62μ. ο Γερμανός Γκίλιαν Λάντβιγκ.

Στο μίτινγκ του Όσιγιεκ συμμετείχε και η Ελένη Πόλακ, η οποία περιορίστηκε στο άλμα επί κοντώ στα 4,17μ., ενώ είχε και τρία άκυρα στα 4,27μ.

Ξανά πρωτιά για τον Τεντόγλου

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι (προπονητής του Μίλτου) ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και πλέον επικεντρώνεται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης νίκησε στα σημεία τον Κουβανό Μαϊκέλ Μασό, ο οποίος είχε επίσης 8,15μ. (2ος, χειρότερη δεύτερη προσπάθεια από τον Τεντόγλου), και τον Σουηδό Τομπίας Μόντλερ (3ος με 8,14μ.).

Ο Τεντόγλου μπήκε στον αγώνα στα 7,86, πέρασε τα 8,07μ. με τη δεύτερη του προσπάθεια και θριάμβευσε με τα 8,15μ. του τρίτου άλματος του, που του χάρισαν και την πρώτη θέση. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε επίσης δύο άκυρα, ενώ άφησε και μία προσπάθεια.

Στις γυναίκες, η Νικόλ Κυριακοπούλου κατέλαβε την τέταρτη θέση στο άλμα επί κοντώ με 4,30μ. Νικήτρια αναδείχθηκε η Καναδή Αλίσα Νιούμαν με 4,65μ., ενώ δεύτερη ήταν η Κινέζα Χουίκιν Ξου με 4,55μ. και τρίτη η Ιταλίδα Ελίσα Μολινάρο με 4,45μ.