UPDATE #NOW

Αν χρησιμοποιείς αυτά τα emojis, έχεις γεράσει κι επίσημα


Στεφανία Παπαδημητρίου

26 Φεβρουαρίου 2023

Αν χρησιμοποιείς αυτά τα emojis, έχεις γεράσει κι επίσημα
Ναι, το emoji που κλαίει από τα γέλια δεν είναι μαγκιά, είναι αυτοταπείνωση

Βρισκόμαστε στο 2023 και μερικά πράγματα, καλό είναι να μη γίνονται. Η χρήση συγκεκριμένων emojis, είναι ένα από αυτά. Μάλιστα, αν επιμένεις να τα στέλνεις στους άλλους, όχι απλώς βροντοφωνάζεις ότι γέρασες – δηλαδή δεν είσαι πλέον 25 – αλλά είσαι κι επίσημα boomer. Δεν το λέμε εμείς, το λέει έρευνα. Εμείς λέμε απλώς ότι, εντάξει, η μαϊμού που κλείνει τα μάτια της ίσως και να είναι πασέ. Όπως και αυτό που κλαίει από τα γέλια. Και το reaction «100» στα stories, αλλά αυτό είναι θέμα για άλλο άρθρο.

Δε φταις εσύ, δε φταίει η ηλικία σου – δεν κάνουμε κανενός είδος shaming, ίσα–ίσα. Ούτε θα ρίξω την ευθύνη στο προσωπικό μου μίσος για τη φάτσα με το άβολο χαμόγελο (όχι ότι με ρώτησε κανείς, απλώς βρήκα λίγο χώρο για να εκφράσω αυτό που αισθάνομαι). Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε, γιατί αυτοί είμαστε.

Έρευνα, λοιπόν, στην οποία συμμετείχαν 2.000 άτομα ηλικίας 16 ως 24 ετών, βρήκε ότι δεν είναι ένα, ούτε δύο, αλλά δέκα emojis που σε κάνουν να μοιάζεις λες και θα βγεις στη σύνταξη όπου να ‘ναι – ανάμεσά τους, το thumbs up, η κόκκινη καρδιά και το χεράκι που συμβολίζει το ΟΚ. Όλα τους σε κάνουν να φαίνεσαι κρίντζι, τη στιγμή που το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις είναι ξεκάθαρα το τρέντι.

Δες παρακάτω, σε κατάμαυρο background, τι θέλεις να αποφύγεις – ναι, θέλεις. Γιατί οι άνθρωποι που τα βλέπουν έστω και στο preview, όταν τους έρχεται η ειδοποίηση, σκέφτονται στιγμιαία το ενδεχόμενο του μπλοκ.

Jenny.Gr

Κάνε screenshot, εκτύπωσέ το αν θέλεις, κράτησέ το σαν φυλαχτό. Παρακαλούμε *emoji κόκκινης καρδιάς*.

TAGS