UPDATE #NOW

Μίνα Γκάγκα για Τέμπη: Οι συγγενείς δεν θα δουν τους νεκρούς - Να τους θυμούνται γερούς και καλά


JTeam

2 Μαρτίου 2023

Μίνα Γκάγκα για Τέμπη: Οι συγγενείς δεν θα δουν τους νεκρούς - Να τους θυμούνται γερούς και καλά
Eurokinissi
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας εξήγησε γιατί η αναγνώριση των θυμάτων θα γίνει μόνο με DNA

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μίλησε στον ΣΚΑΙ για την απόφαση σχετικά με τους νεκρούς της τραγωδίας στα Τέμπη. Όπως εξήγησε, οι συγγενείς τους δεν θα τους δουν, αλλά η αναγνώριση θα γίνει μόνο από DNA.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, δήλωσε: «Αυτό που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι είναι τρομερό, λυπάμαι πολύ για όσους έχουν χαθεί και όσους περιμένουν να μάθουν για τους δικούς τους».

Η ταυτοποίηση των σορών γίνεται σε συνεργασία με τα εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ - μία «τραυματική», όπως τη χαρακτήρισε, διαδικασία για τους ανθρώπους των θυμάτων.

«Η απόφαση είναι να μην έρθουν οι συγγενείς σε επαφή με τους νεκρούς, να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ψυχοφθόρο για εκείνους. Εάν έχουν κάποιο νεκρό, καλό είναι να τον θυμούνται γερό και καλά» είπε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη μεγάλη κινητοποίηση των υγειονομικών, οι οποίοι έσπευσαν στα πόστα τους όταν έγινε γνωστό το συμβάν, αλλά και των πολιτών που σχημάτισαν ουρές για αιμοδοσία. «Οι ανάγκες για αίμα έχουν καλυφθεί, αλλά καλό είναι να έχουμε δωρεές. Είναι καλό ότι οι Έλληνες στα δύσκολα ενώνονται και είναι εκεί», είπε χαρακτηριστικά.