UPDATE #NOW

Σε απεργιακό κλοιό ολόκληρη η χώρα - Τι θα ισχύσει για μετρό, ηλεκτρικό και τραμ


JTeam

8 Μαρτίου 2023

Σε απεργιακό κλοιό ολόκληρη η χώρα - Τι θα ισχύσει για μετρό, ηλεκτρικό και τραμ
Νοσοκομεία, πλοία, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και πολλοί ακόμη φορείς, συμμετέχουν σήμερα στην απεργία

Σχεδόν ολόκληρη η χώρα παραλύει σήμερα καθώς σχολεία, δημόσιο, ΜΜΜ, προαστιακός, τρένα, πλοία και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Στην απεργία της 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, συμμετέχουν και τα φαρμακεία της Αττικής με στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 ενώ τα φαρμακεία του Πειραιά θα παραμείνουν κλειστά όλο το 24ωρο.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, επίσης, οι εργαζόμενοι στην υγεία, την παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις εφορίες, τις πολεοδομίες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι σε τρένα και προαστιακό συνεχίζουν έως και σήμερα Τετάρτη 8 Μαρτίου, τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι της Hellenic Train και του ΟΣΕ είναι σε διαδοχικές απεργίες από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. «Χειρόφρενο» τραβούν και τα λεωφορεία και τρόλεϊ με τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία όπως έγινε γνωστό μέσω του Σωματείου Τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ.

Αναλυτικότερα, σήμερα Τετάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία και τρόλεϊ μέσα στην Αθήνα καθώς το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ συμμετέχει με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών (ΕΚΑ).

Αναλυτικά πώς θα λειτουργήσει μέτρο, ΗΣΑΠ και τραμ

Στην απεργία για το δυστύχημα στα Τέμπη θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ. με αποτέλεσμα οι γραμμές 2 και 3 του μετρό να να λειτουργούν από τις 12:00 έως τις 16:00.

Κατά το χρονικό αυτό διάστημα λειτουργίας των Γραμμών 2 και 3 του Μετρό, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. οι σταθμοί «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο», «Ομόνοια», «Μοναστηράκι» και «Ευαγγελισμός» θα παραμείνουν κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση.

Η Γραμμή 1 του Μετρό «Πειραιάς - Κηφισιά» και το Τραμ θα λειτουργήσουν από τις 11:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα.

Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

- από Κηφισιά και Πειραιά στις 16:35

- από Αττική προς Κηφισιά στις 16:59 και προς Πειραιά στις 17:02.

Γραμμές 2 και 3 Μετρό: Οι σταθμοί θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 12:00, ενώ οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

-από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 15:46,

-από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 15:42,

-από Δημοτικό Θέατρο προς Δ. Πλακεντίας στις 15:40,

-από Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο στις 15:07,

-από Αεροδρόμιο προς Δημοτικό Θέατρο στις 15:10,

-από Δ. Πλακεντίας προς Δημοτικό Θέατρο στις 15:42 και

Τα δρομολόγια του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο θα εκτελούνται μεταξύ 12:00 - 16:00

Όσον αφορά στο Τραμ, η αναχώρηση των συρμών από το Αμαξοστάσιο Ελληνικού θα γίνει στις 11:00, τα δρομολόγια θα αποκατασταθούν πλήρως στις 12:15 και οι συρμοί θα αποσύρονται σταδιακά από τις 15:45.