UPDATE #NOW

Meta: Σε επιπλέον 10.000 απολύσεις ετοιμάζεται να προχωρήσει ο Zuckerberg


JTeam

16 Μαρτίου 2023

Meta: Σε επιπλέον 10.000 απολύσεις ετοιμάζεται να προχωρήσει ο Zuckerberg
@Splash News
H νέα ανακοίνωση έρχεται 6 μήνες, μετά τις 11.000 απολύσεις

Επιπλέον 10 χιλιάδες απολύσεις ετοιμάζει να κάνει ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, ενώ παράλληλα αναμένεται να γίνει και πάγωμα των προσλήψεων. Οι ενέργειες αυτές, γίνονται στο πλαίσιο του “έτους αποτελεσματικότητας” προκειμένου να γίνει και πάλι βιώσιμη η εταιρεία. Πριν έξι μήνες, ο διάσημος κολοσσός είχε ανακοινώσει και πάλι απολύσεις και συγκεκριμένα 11 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τις θέσεις τους.

Στο αποκορύφωμά της το 2022, η Meta είχε φτάσει τους 87.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, με σημαντικό μέρος των προσλήψεων αυτών να πραγματοποιούνται από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ερχόμενοι στο σήμερα, η αναδιάρθρωση και οι απολύσεις στις τεχνολογικές ομάδες της Meta αναμένονται στα τέλη Απριλίου και στις επιχειρηματικές ομάδες στα τέλη Μαΐου.

Ο τελικός στόχος της αναδιάρθρωσης είναι «η βελτίωση της οργανωτικής αποτελεσματικότητας, η δραματική αύξηση της παραγωγικότητας και των εργαλείων των προγραμματιστών, η βελτιστοποίηση της κατανεμημένης εργασίας και πολλά άλλα», δήλωσε ο Zuckerberg.

«Ένας πιο λιτός οργανισμός θα εκτελεί τις υψηλές προτεραιότητές του ταχύτερα. Οι άνθρωποι θα είναι πιο παραγωγικοί και η δουλειά τους θα είναι πιο διασκεδαστική και ικανοποιητική. Θα γίνουμε ακόμη μεγαλύτερος "μαγνήτης" για τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους», πρόσθεσε.

Jenny.Gr
Splash News

Σχετικά με τη μετοχή της Meta

Η μετοχή της Meta ανέβηκε στην είδηση των απολύσεων, σημειώνοντας άνοδο 5,82%, παρά τις αναταράξεις των τελευταίων ημερών στις παγκόσμιες αγορές και κυρίως στον τεχνολογικό τομέα. Αναλυτές της Jeffries νωρίτερα τον Μάρτιο, είχαν προτείνει περισσότερες απολύσεις στην εταιρεία: «Πιστεύουμε ότι χρειάζονται περισσότερες μειώσεις προσωπικού για να αντισταθμιστούν τα τελευταία δύο χρόνια οι υπερβολικές προσλήψεις».