CELEBRITIES

H Meta έκανε την πιο εφιαλτική ανακοίνωση: Ο Trump επιστρέφει σε Facebook και Instagram


JTeam

26 Ιανουαρίου 2023

H Meta έκανε την πιο εφιαλτική ανακοίνωση: Ο Trump επιστρέφει σε Facebook και Instagram
Facebook/ Donald J. Trump
Η στάση του κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, που έφερε τον αποκλεισμό του από τις πλατφόρμες, φαίνεται ότι παραγράφηκε

Ένας μικρός αστεροειδής περνά σήμερα ξυστά από τη Γη και ο Donald Trump επιστρέφει σε λίγο καιρό, δυναμικά σε Facebook και Instagram. Αν συνδέονται αυτά τα δύο κάπως στο μυαλό σας, τότε ταυτιζόμαστε στη σκέψη.

O πρώην πρόεδρος θα μπορεί να επιστρέψει «τις επόμενες εβδομάδες» στις πλατφόρμες, αλλά με «νέες δικλείδες ασφαλείας προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη των παραβάσεων», ανέφερε ο πρόεδρος διεθνών σχέσεων της Meta, Nick Clegg, εξηγώντας την απόφαση της εταιρείας.

Αυτές θα προβλέπουν την ανάληψη δράσης για περιεχόμενο που δεν παραβιάζει ευθέως τους κανονισμούς αλλά «συμβάλλει στο είδος κινδύνου» που υπήρξε στις 6 Ιανουαρίου 2021, όπως «περιεχόμενο που απονομιμοποιεί επικείμενες εκλογές ή σχετίζεται με την QΑnon». Η Meta «μπορεί να περιορίσει το να μοιράζονται τέτοιες αναρτήσεις και για επανειλημμένες περιπτώσεις, μπορεί προσωρινά να περιορίσει την πρόσβαση στα εργαλεία διαφήμισης» ή να «αφαιρεθεί το κουμπί της κοινοποίησης» από αναρτήσεις.

Όπως ανέφερε ο Clegg: «Όπως οποιοσδήποτε άλλος χρήστης του Facebook ή του Instagram, ο Trump υπόκειται στα στάνταρντ της κοινότητάς μας. Σε περίπτωση που αναρτήσει περαιτέρω βίαιο περιεχόμενο, αυτό θα αφαιρεθεί και θα ανασταλεί ο λογαριασμός του από έναν μήνα έως δύο χρόνια, ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης». Πόσα στοιχήματα βάζετε ότι το έργο θα επαναληφθεί;

Να θυμίσουμε ότι η Meta απέκλεισε από τις πλατφόρμες της τον Trump μετά τη βίαιη εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο πρώην πρόεδρος έκανε αναρτήσεις με αβάσιμους ισχυρισμούς περί εκλογικής κλοπής, στεκόταν στο πλευρό βίαιων υποστηρικτών του και καταδίκαζε τον πρώην αντιπρόεδρο Mike Pence, την ώρα που ο όχλος απειλούσε τη ζωή του τελευταίου.

Η απαγόρευση ήταν μια «έκτακτη απόφαση που ελήφθη σε έκτακτες περιστάσεις», υποστήριξε η Meta μέσω του Clegg και εν τέλει, αποφάσισε ότι οι πλατφόρμες της θα πρέπει να είναι διαθέσιμες για «ανοιχτό, δημόσιο και δημοκρατικό διάλογο» και ότι οι χρήστες «θα πρέπει να μπορούν να ακούν έναν πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και δηλωμένο υποψήφιο για αυτή τη θέση ξανά».

Μάλιστα, στέλεχος της Meta υποστήριξε ότι «η κοινή γνώμη θα πρέπει να ακούει τι λένε οι πολιτικοί- οι καλοί, οι κακοί και οι “άσχημοι”- έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν στην κάλπη επιλογές έχοντας υπόψη όλα τα δεδομένα». Μετά τα βίαια γεγονότα στο Καπιτώλιο, το Twitter, το Snapchat και το YouTube επίσης απέκλεισαν τον Trump αλλά όταν το Twitter πέρασε στα χέρια του Musk, ο λογαριασμός του Trump αποκαταστάθηκε και πάλι.

Η πρώτη αντίδραση του Trump

Μέσω της πλατφόρμας του,Truth Social, ο Trump απάντησε πολύ περιεκτικά: «Κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να συμβεί ξανά σε εν ενεργεία πρόεδρο ή οποιονδήποτε άλλο δεν αξίζει την τιμωρία», έγραψε αναφερόμενος στον αποκλεισμό του από το Facebook.

Δεν έκανε κάποια αναφορά για το πότε και αν θα επιστρέψει στις πλατφόρμες της Meta και ελπίζουμε σε όσο το δυνατόν λιγότερες αναρτήσεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.