UPDATE #NOW

Απεργία για Τέμπη: Πώς θα κινηθούν τρένα - λεωφορεία και ποιοι σταθμοί θα είναι κλειστοί


JTeam

16 Μαρτίου 2023

Απεργία για Τέμπη: Πώς θα κινηθούν τρένα - λεωφορεία και ποιοι σταθμοί θα είναι κλειστοί
Eurokinissi
Πως ακριβώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται ολόκληρη η χώρα σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου. Ειδικότερα, λόγω στάσης εργασίας σωματείων εργαζομένων, οι Γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό και το Τραμ θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.

Κατά το χρονικό αυτό διάστημα λειτουργίας των Γραμμών του Μετρό, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, οι σταθμοί «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ομόνοια» θα παραμείνουν κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση.

Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν από τους τερματικούς σταθμούς Κηφισιά και Πειραιά στις 14:35.

Με στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία στην πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας. Η έξοδος των οχημάτων από τα αμαξοστάσια θα γίνει στις 8:30 π.μ.

Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια στις γραμμές οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ. Το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ δηλώνει «η εθνική τραγωδία στα Τέμπη μας έχει φέρει όλους αντιμέτωπους με ζητήματα ελλιπούς ασφαλείας σε βαθμό που αγγίζουν την παθογένεια» και απαιτεί «συγκοινωνίες ασφαλείς, σύγχρονες, ποιοτικές με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή». Τέλος καλεί τους εργαζόμενους στις 11:00 π.μ. στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.