UPDATE #NOW

Francesca Pascale: Από πρώην σύντροφος του Berlusconi, στην αντιπολίτευση για την LGBTQ κοινότητα


JTeam

20 Μαρτίου 2023

Francesca Pascale: Από πρώην σύντροφος του Berlusconi, στην αντιπολίτευση για την LGBTQ κοινότητα
@francescapascaleofficial
Η απόφαση από την τωρινή κυβέρνηση της Giorgia Meloni σχετικά με τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας, ξεσήκωσε διαδηλώσεις και αντιδράσεις στο Μιλάνο

Με χιλιάδες διαδηλωτές γέμισαν οι δρόμοι στο Μιλάνο, μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Giorgia Meloni, να μην εγγράφονται στα μητρώα τα παιδιά των γκέι ζευγαριών. Το θέμα έχει ήδη λάβει τεράστιες πολιτικοκοινωνικές διαστάσεις, ενώ αξιοσημείωτη είναι η παρουσία της Francesca Pascale στα πρόσφατα γεγονότα της Ιταλίας.


Η Francesca Pascale στο παρελθόν υπήρξε σύντροφος του Berlusconi επί 9 χρόνια, ενώ πλέον έχει μπει δυναμικά στην αντιπολίτευση, δίνοντας το παρών στις διαμαρτυρίες σχετικά με την απόφαση κατά της LGBTQ κοινότητας, στην οποία η ίδια έχει δηλώσει πως ανήκει. Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης της Μeloni, μόνο ο βιολογικός γονέας που είναι σύντροφος σε ομοφυλοφιλική σχέση μπορεί πλέον να καταγραφεί επισήμως.

Η Francesca Pascale λοιπόν πήρε θέση στα γεγονότα, και σε συνέντευξή της έστειλε ένα σαφές μήνυμα: «Μας αντιμετωπίζουν σαν εγκληματίες. Αν η Meloni είναι γυναίκα, μητέρα και χριστιανή, ας κοιτάξει εμάς όπως κοιτάει την κόρη της». Η επικεφαλής του κόμματος της ιταλικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε τη γραφειοκρατική καταστολή των ΛΟΑΤΚΙ οικογενειών ως «ιδεολογική», «σκληρή» και «μεροληπτική».

H Pascale η οποία υπήρξε επί εννέα χρόνια, πρώην σύντροφος του Silvio Berlusconi, παντρεύτηκε το περασμένο καλοκαίρι σε κλειστό κύκλο στην Τοσκάνη την σύντροφό της, γνωστή Ιταλίδα τραγουδίστρια Paola Turci. «Οι ομοφοβικοί αυτής της χώρας και οι κυρίαρχοι αυτής της κυβέρνησης μας αντιμετωπίζουν χειρότερα από εγκληματίες, σαν να ήμασταν ο τελευταίος τροχός της αμάξης», τονίζει η ίδια στην συνέντευξή της.

Jenny.Gr
@francescapascaleofficial


Στη συνέχεια εξαπέλυσε τα πυρά της κατά του αρχηγού της Legas, Mateo Salvini λέγοντας: «Είναι ομοφοβικός και ρατσιστής». Η στάση της απέναντι στην πρωθυπουργό Giorgia Meloni είχε ως εξής: «Όταν περιπλανήθηκα στον λαβύρινθο της δεξιάς, συνάντησα πολλούς ομοφυλόφιλους. Λυπάμαι που δεν το καταλαβαίνεις αυτό», λέει απευθυνόμενη στην Meloni και συνεχίζει:

«Θα ήθελα να μας κοιτάζει με γαλήνιο, απλό μάτι, όπως κοιτάζει την κόρη της και τους αγαπημένους της». Επίσης χαρακτήρισε την Elly Schlein (επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος) «αγωνίστρια». «Ειλικρινά, δεν αισθάνομαι διαφορετική από ένα ετεροφυλόφιλο ζευγάρι», δηλώνει για τον γάμο της με την Turci. «Θα ήθελα να γίνω γονιός , αλλά θα ήθελα να έχω την ελευθερία να το σκέφτομαι χωρίς να νιώθω εγκληματίας».


Επίσης η επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Elly Schlein, η οποία το 2020 αποκάλυψε ότι διατηρεί σχέση με άλλη γυναίκα, υποσχέθηκε το Σάββατο να προωθήσει νομοθεσία για την καλύτερη αναγνώριση και προστασία των δικαιωμάτων τους. «Εξηγήστε στον γιο μου ότι δεν είμαι η μητέρα του», έγραφε μια πινακίδα που κρατούσαν διαδηλωτές ανάμεσα σε μια θάλασσα από σημαίες του ουράνιου τόξου στη χθεσινή διαδήλωση στο Μιλάνο.

Η Ιταλία νομιμοποίησε τα πολιτικά σύμφωνα μεταξύ ομοφυλοφίλων το 2016, αλλά λόγω της αντίθεσης της Καθολικής Εκκλησίας δεν παρείχε το δικαίωμα στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να υιοθετήσουν.