Αν είναι να το πίνεις, να το κάνεις σωστά
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά για εμένα το κόκκινο κρασί είναι περισσότερο ένα ποτό που απολαμβάνεται σκέτο, κι ας ταιριάζει με διάφορα φαγητά. Είναι εξαιρετική επιλογή για ένα πρώτο ραντεβού ή για εκείνες τις δύσκολες μέρες στη δουλειά, που θες να γυρίσεις σπίτι και να απολαύσεις ένα ποτήρι.
Αλλά αν μιλάμε για απόλαυση, πρέπει να ακολουθήσεις συγκεκριμένους μικρούς κανόνες που θα σε κάνουν expert σε ό,τι αφορά το κόκκινο κρασί. Ας δούμε ποιοι είναι.
Unsplash/Lefteris Kallergis
- Ανοίγουμε το μπουκάλι 2 ώρες πριν
- Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου, ή ελαφρώς πιο κρύο
- Χρησιμοποιούμε ποτήρι για κόκκινο κρασί, δηλαδή κοντό και φαρδύ
- Γεμίζουμε το ποτήρι σε 1/3 ή 1/4
- Το κρατάμε ψηλά από τη βάση
- Τσεκάρουμε το χρώμα, το οποίο πρέπει να είναι διαυγές
- Μυρίζουμε πριν κάθε γουλιά, για ολοκληρωμένη εμπειρία
- Πίνουμε αργά
- Κάθε γουλιά καλύπτει τη γλώσσα και φρόντισε να πάει σε όλο το στόμα, για 10 δευτερόλεπτα
- Cabernet Sauvignon για ισορροπία (και κόκκινο κρέας)
- Merlot για πιο ελαφριές γεύσεις
- Απόφυγε να συνδυάσεις με θαλασσινά, ψάρια και σοκολάτα
Διαβάζονται Τώρα
- Παναγία των Παρισίων: Τελέστηκε ο πρώτος γάμος μετά από 30 χρόνια - Ήταν του ξυλουργού που βοήθησε στην αποκατάσταση από τη φωτιά του 2019
- Ισχυρή κρέμα lifting: 5+1 προϊόντα για να δείχνεις 10 χρόνια νεότερη
- Η Σίντνεϊ Σουίνι εθεάθη στο αυτοκίνητο του πρώην της, Τζόναθαν Νταβίνο - Ο τσακωμός τους έξω από το σπίτι της