UPDATE #NOW

Η νέα ζωή της Ali Wong: «Τη στιγμή που θεοποιείς τον εαυτό σου, έχεις χάσει το χιούμορ σου»


Κλέλια Φατούρου

30 Μαρτίου 2023

Η νέα ζωή της Ali Wong: «Τη στιγμή που θεοποιείς τον εαυτό σου, έχεις χάσει το χιούμορ σου»
The Cut/Noua Unu Studio
Η κωμικός μιλά για την ολοκαίνουρια φάση της ζωής της, προσωπικά και επαγγελματικά

Η Ali Wong βρίσκεται σε μία περίοδο μεταμόρφωσης σε όλα τα επίπεδα, αλλά δεν σκοπεύει να χάσει το χιούμορ της, που ήταν και ο λόγος που τη γνωρίσαμε. Το διαζύγιό της ήταν σίγουρα μία μεγάλη αλλαγή, μάλλον επειδή δεν το περίμενε. «Ποτέ δεν πίστεψα ότι στα 40 μου θα έμπαινα σε dating apps. Αλλά ακουγόταν και τόσο υπέροχο να μπορώ να κρίνω όλους αυτούς τους ανθρώπους μέσα από το κινητό μου», λέει χιουμοριστικά στο The Cut.

Τη γνωρίσαμε το 2016, με το Netflix special "Baby Cobra", να μιλά για την εγκυμοσύνη της κι εμείς να ανακαλύπτουμε το πόσο καλή κωμικός είναι. Σε αυτό το επεισόδιο, μπόρεσε να κάνει πλάκα για την αποβολή που είχε βιώσει και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ένα γράμμα από τη Michelle Obama, το οποίο είναι πλέον κορνιζαρισμένο στο σπίτι της. «Σήμαινε πολλά για εμένα αλλά δεν μπορώ να κάνω κάθε μου σόου έτσι ώστε να μου στέλνει κι από ένα γράμμα η Michelle. Νομίζω ότι οι άνθρωποι παύουν να είναι αστείοι όταν θεοποιούν τους εαυτούς τους».

Jenny.Gr

Τώρα δοκιμάζει κάτι εντελώς καινούριο, εκτός από τα dating apps. Πρωταγωνιστεί στη σειρά του Netflix, "Beef", με σενάριο που δεν είναι δικό της και έναν ρόλο που είναι κυρίως δραματικός, στα όρια του θρίλερ. Μία σειρά όπου οι ερωτικές σκηνές είναι ωμές («Του ζήτησα να με φτύσει») και αποφάσισαν ότι είναι καλή ιδέα να τη δούμε να αυνανίζεται με ένα όπλο, αντλώντας έμπνευση από τη σειρά The Sopranos. «Ακολουθώ συνήθως το ένστικτό μου. Αν και δεν έγραψα εγώ το Beef, υπήρχαν συναισθήματα με τα οποία συνδέθηκα. Ειδικά αυτά που δεν μπορούσα να ξεστομίσω».

Η Ali Wong μιλά κατά βάση με αστεία, έτσι όπως θα περίμενες από μία κωμικό. Αλλά κάνει και απότομες παύσεις για να πει κάτι βαθιά υπαρξιακό. «Για πόσο επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να είναι χαρούμενοι; Κάθε φορά που ξεκινώ κάτι καινούριο, προσπαθώ να μείνω στη στιγμή, να χαρώ και να μην σκέφτομαι τα σχόλια μίσους που θα ακολουθήσουν. Αλλά είναι δύσκολο να επιτρέπεις στον εαυτό σου να είναι χαρούμενος».

Το υλικό του stand up της έχει βασιστεί πολύ στη σχέση με τον σύζυγό της, αλλά τον ρωτά πάντα αν είναι οκ, προκειμένου να υπάρχουν όρια. «Ακόμα κι αν ένα αστείο ήταν ξεκαρδιστικό, ζητούσα την άδειά του. Το ίδιο κάνω και μετά το διαζύγιο, γιατί παραμένει ο πιο σημαντικός άνθρωπος της ζωής μου. Αν έχεις προσέξει, δεν κάνω αστεία για την οικογένεια ή τα πεθερικά μου. Προστατεύω την ιδιωτικότητά τους». Η σειρά Beef την κράτησε καιρό μακριά από το stand up ενώ κάποτε θεωρούσε ότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό. Ακόμα νιώθει έτσι, αλλά ξέρει ότι δεν είναι καλό να δουλεύεις κάθε μέρα. «Ξέρεις πώς να κάνεις τους άλλους να γελάσουν, αλλά πρέπει και να μπορείς να τους εκπλήσσεις. Δουλεύω σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο και το υλικό μου δεν πρέπει να είναι βασικό».

Επανέρχεται στις έντονες ερωτικές σκηνές του Beef, κάτι που δεν περίμενε ότι θα κάνει. «Είναι υπερβολικά όμορφος και οι φίλες μου με προειδοποίησαν να μην τον ερωτευτώ. Τελικά γυρίσαμε μερικές ωμές σκηνές και μετά καθίσαμε στο trailer, φάγαμε κοτόπουλο και μου είπε για τους στόχους του. Δεν θυμάμαι πότε μίλησα τελευταία φορά για στόχους. Μετά τα 40, όλοι νιώθουν ότι τελείωσε η ζωή τους. Ό,τι έκανες, έκανες». Η Ali Wong πάντως δεν έχει τελειώσει με τους στόχους. Ετοιμάζει μία περιοδεία το καλοκαίρι, με θέμα τη νέα single ζωή της. Και αυτό από μόνο του την ενθουσιάζει για το τι έπεται.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο The Cut