UPDATE #NOW

3 εξαιρετικά άβολες καταστάσεις και πώς να τις διαχειριστείς


JTeam

3 Απριλίου 2023

3 εξαιρετικά άβολες καταστάσεις και πώς να τις διαχειριστείς
Τι κάνεις όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις;

Τι θα ήταν η ζωή χωρίς τις άβολες καταστάσεις; Εύκολη, σίγουρα, αλλά και βαρετή. Το θέμα είναι πως δεν έχουμε όλοι την ικανότητα να τις διαχειριζόμαστε με χάρη, κάτι που, συχνά, τις κάνει ακόμη χειρότερες. Ίσως αν είχαμε κάποιον να μας προετοιμάσει, να μπορούσαμε να τις περάσουμε πιο ανώδυνα. Αυτό ακριβώς θα συμβεί σ’ αυτό το άρθρο.

Παρακάτω, λοιπόν, θα δούμε τρεις εξαιρετικά άβολες καταστάσεις και πώς να βγούμε αλώβητοι από αυτές.

Βλέπεις γνωστό που δε θυμάται πώς σε λένε

Αν κάποιος δε σε θυμάται, κακό δικό του, θα πούμε εμείς. Αντί να το πάρεις προσωπικά, μπορείς να πεις – καθόλου διακριτικά αλλά χαμογελώντας – πως έχετε γνωριστεί, και υπενθυμίσεις το όνομά σου. Και εσύ θα βγεις από πάνω, και ο άλλος θα πάψει να περιμένει μήπως, από κάπου, ακούσει πώς λέγεσαι. Το έχεις πάθει κι εσύ, ξέρεις πώς είναι και πως δε χρειάζεται να κρατάς κακίες.

Τώρα, αν συμβεί το αντίθετο, κάνεις τον σταυρό σου – είτε προσποιείσαι και αποκαλείς το άλλο άτομο με κάποιο υποκοριστικό, ή παίρνεις βαθιά ανάσα, λες την αλήθεια και ζεις με τις συνέπειες.

Είδες συνάδελφο εκτός γραφείου

Εδώ, καλό είναι να μην κάνεις πως δε βλέπεις τους άλλους – όσο κι αν το θέλεις. Δε χρειάζεται καν να πείτε τα νέα σας, απλώς χαιρετηθείτε από μακριά. Αν, βέβαια, ο συνάδελφος θέλει να κάνετε ψιλοκουβέντα, δε θα μείνεις εκεί για πάντα. Όταν περάσουν πέντε λεπτά, φιλικά και όσο πιο ειλικρινά μπορείς, θα πεις πως έχεις δουλειές και πρέπει να φύγεις γρήγορα. Και θα το κάνεις.

Σου έκαναν κοπλιμέντα

Σου κάνουν κοπλιμέντο, το χαίρεσαι και νιώθεις τέλεια για τον εαυτό σου. Τι απαντάς μετά; Καλό είναι να μην ανταποδώσεις – θα νομίζουν πως δεν το εννοείς. Καλό είναι να πεις ένα απλό «ευχαριστώ» και να συνεχίσεις την ημέρα σου.