UPDATE #NOW

Το θλιβερό βίντεο της ημέρας με τα 38 εκατ. views - Γιατί κάποιες γυναίκες εξακολουθούν να χλευάζουν άλλες;


Τόνια Τζάφερη

25 Απριλίου 2023

Το θλιβερό βίντεο της ημέρας με τα 38 εκατ. views - Γιατί κάποιες γυναίκες εξακολουθούν να χλευάζουν άλλες;
@jackielabonita
Tο να είσαι «mean girl» δεν ήταν ποτέ cool, αλλά πλέον είναι και εντελώς ξεπερασμένο και θα πρέπει να το καταλάβουμε όλοι

Αν κάτι θα μπορούσαμε να πούμε πως πηγαίνει καλά τελευταία, είναι το γεγονός πως ολοένα και περισσότερες γυναίκες υποστηρίζουν η μια την άλλη, τις ενισχύουν, αλλά και τις ενθαρρύνουν. Όπως και θα έπρεπε.

Φυσικά όμως, αυτό δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις. Και μια τέτοια περίπτωση, είναι το παρακάτω TikTok βίντεο που έγινε viral τις τελευταίες ώρες, στο οποίο βλέπουμε δυο κορίτσια να χλευάζουν και να κοροϊδεύουν μια TikToker που ήθελε απλώς να βγάλει περιεχόμενο για το account της.

Οι δυο κοπέλες αποφάσισαν να χαλάσουν την ημέρα της @jackielabonita η οποία βρέθηκε σε αγώνα baseball στο Χιούστον. H Jackie δεν έκρυψε το πόσο άσχημα την έκαναν να νιώσει, αλλά και το πόσο επηρεάστηκε η αυτοπεποίθησή της από την εντελώς ανώριμη συμπεριφορά των δυο κοριτσιών που βρίσκονταν πίσω της.

@jackielabonita Please be nice #meangirls #meangirlvibes ♬ The Loser - Verzache

Το βίντεο άλλωστε αποδεικνύει το αμήχανο κλίμα που επικρατούσε, αλλά και το πόσο αναίτιο ήταν το bullying προς την TikToker. Η Jackie έχοντας ακούσει τα σχόλια και τους χλευασμούς, πήρε το υλικό που είχε στο κινητό της και το πόσταρε στα social, δείχνοντας πως η γυναικεία αλληλεγγύη μάλλον έχει ακόμα λίγο δρόμο μπροστά της μέχρι να φτάσει εκεί που οφείλει.

Αυτό το οποίο δίνει μια μικρή ελπίδα, είναι το γεγονός πως η Jackie βρήκε μεγάλη υποστήριξη από χρήστες του TikTok -οι οποίοι εξοργίστηκαν από τη συμπεριφορά των δυο άγνωστων κοριτσιών, και τα posts που συγκεντρώθηκαν στο hashtag #meangirlvibes έδειξαν πως δεν υπάρχει πλέον καμία ανοχή σε αυτό το τοξικό mindset.

Το βίντεο μετρά πάνω από 38 εκατομμύρια προβολές, ενώ θέση για το σχετικό γεγονός πήρε και η Cardi B -αν και με ένα όχι και τόσο πετυχημένο σχόλιο. «Χρησιμοποίησε αυτά τα δαχτυλίδια που μας δείχνεις», δήλωσε η διάσημη ράπερ, εννοώντας να ρίξει μπουνιά στα δυο άγνωστα κορίτσια που την χλεύαζαν μαζί με τα μεγάλα δαχτυλίδια που φορούσε η TikToker. Η βία δεν είναι λύση σε αυτές τις περιπτώσεις, προφανώς, αλλά η Cardi B θα είναι πάντα η Cardi B. Κρατάμε τη διάθεσή της για συμπαράσταση.

Το θέμα πήρε ακόμη μεγαλύτερη έκταση όταν οι χρήστες βρήκαν τους λογαριασμούς των δύο γυναικών και τους έκαναν γνωστούς, με αποτέλεσμα τα δυο αυτά κορίτσια να δεχτούν έντονη κριτική για την απαράδεκτη συμπεριφορά τους. Το να γίνεις δέκτης hate comments εξαιτίας μιας απερίσκεπτης πράξης σου δεν είναι σίγουρα η καλύτερη λύση σε ένα τέτοιο θέμα, όμως η δικαιοσύνη στα social media μπορεί να γίνει αδυσώπητη. Καλύτερα να προσέχουμε όλοι, λοιπόν, το πώς συμπεριφερόμαστε στους γύρω μας.