UPDATE #NOW

Πώς να καταλάβεις αν τα τρόφιμα που αγόρασες είναι φρέσκα, χωρίς να τα δοκιμάσεις


JTeam

27 Απριλίου 2023

Πώς να καταλάβεις αν τα τρόφιμα που αγόρασες είναι φρέσκα, χωρίς να τα δοκιμάσεις
Θέλεις να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη;

Πόσες φορές έχεις πετάξει ολοκαίνουργιο κουτί με γάλα, επειδή το άνοιξες και μύριζε; Ή, πόσες φορές έχεις πάρει πακέτα φρούτων τα οποία ήταν, τελικά, χαλασμένα; Μάλλον πολλές.

Μπορεί η ημερομηνία λήξης να αναγράφεται στις συσκευασίες των προϊόντων, όμως συχνά δεν ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο. Χαλάς τη γεύση σου και, μάλλον, τη διάθεσή μας. Παρακάτω, λοιπόν, σου έχουμε τρόπους να αναγνωρίζεις πότε είναι πραγματικά φρέσκα, για να κάνουμε τη ζωή σου ευκολότερη. Όχι, δε θα χρειαστεί να τα δοκιμάσεις πρώτα.

Αυγά

Εδώ, κάνεις το τεστ του νερού. Γεμίζεις ένα μπολάκι με νερό και βάζουμε μέσα το αυγό μας. Αν επιπλέει, δεν κάνει να το φας με τίποτα. Τρως μόνο εκείνα που βυθίζονται.

Ψωμί

Για να καταλάβεις αν το ψωμί που φαίνεται φρέσκο, είναι πράγματι εντάξει, δεν έχεις παρά να το ζουλήξεις. Αν είναι ακόμη μαλακό, το τρώς κανονικά. Αν όχι, μπορείς να το ψεκάσεις με λίγο νερό και να το βάλεις για 2-3 λεπτά στον φούρνο.

Πατάτες

Εδώ, η διαδικασία είναι απλή. Κοιτάς καλά τις πατάτες – αν είναι πράσινες, δεν τις τρως ούτε τις χρησιμοποιείς σε συνταγές. Αν, πάλι, αγόρασες πολλές και δε θέλεις να τις χαλάσεις, μπορείς να τις βράσεις, να τις αφήσεις να κρυώσουν και να τις βάλεις, έπειτα, στην κατάψυξη. Έτσι, θα τις ξεπαγώσεις και θα τις καταναλώσεις όταν τις θελήσεις πραγματικά.

Γάλα

Για το γάλα, θα χρειαστείς την όσφρησή σου. Αν μυρίζει έντονα, δεν το δοκιμάζεις καν. Το ίδιο κι αν έχει κιτρινίσει ή έχει πήξει.