UPDATE #NOW

Δεν αντέχεις τα πρωινά; Τώρα, το TikTok σου λέει να ζήσεις την *un-aesthetic* ζωή σου


Στεφανία Παπαδημητρίου

27 Απριλίου 2023

Δεν αντέχεις τα πρωινά; Τώρα, το TikTok σου λέει να ζήσεις την *un-aesthetic* ζωή σου
Αυτό το άρθρο είναι εδώ για να σε εμπνεύσει να μην κάνεις *απολύτως τίποτα*

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, τα social media λατρεύουν τα πρωινά – όχι τα γεύματα, αλλά τις πρωινές ώρες. Βομβαρδιζόμαστε από βίντεο που εξηγούν πώς θα αλλάξει η ζωή μας αν γυμναζόμαστε στις 7 το πρωί, από φωτογραφίες άβολα χαρούμενων influencers που ξυπνούν 6 η ώρα για να πιούν το smoothie τους και, γενικά, content που μας κάνει να νιώθουμε άσχημα αν χρειαζόμαστε δεκαπέντε (15) ξυπνητήρια και καφέ, για να είμαστε απλώς λειτουργικοί στο γραφείο. Και στο TikTok, το viral trend «5-9», τείνει να ξεπεράσει τα όρια που έχουμε βάλει στην υπομονή μας.

TikTokers ξυπνούν στις 5 το πρωί, πηγαίνουν γυμναστήριο, πίνουν πολύ νερό, φτιάχνουν τέλειο πρωινό, κάνουν δουλειές στο σπίτι, skincare, hair care και όλα τα “care” του κόσμου. Ε, λοιπόν, αυτό εδώ το άρθρο είναι εδώ για να σου πει ότι αν δεν είσαι τέτοιος άνθρωπος, κάνεις πάρα πολύ καλά. Είμαστε μαζί σου και στηρίζουμε την απόλυτα *un-aesthetic* ζωή σου. Μείνε στο κρεβάτι, χουζούρεψε μέχρι να έρθει η ώρα να αγχωθείς για να προλάβεις να ετοιμαστείς, χώσου βαθιά στα social media και πιες τον σκέτο freddo espresso σου.

Στο TikTok έχει ξεκινήσει ένα αντι-«5-9» κίνημα και, με μία φωνή, θα πούμε: Καιρός ήταν. Και θα αγκαλιαστούμε από μακριά.

Η @margarteskiff ανέβασε βίντεο που έχει πάνω από 3 εκατομμύρια views και μας δείχνει πώς δυσκολεύεται να σηκωθεί στις 8:30 που χτυπά το ξυπνητήρι της, να παίζει παιχνίδια στο κινητό της ως τις 9, μετά να ντύνεται πάνω από τις πιτζάμες της και να πηγαίνει στο γραφείο της, δυο βήματα μακριά, για να κάνει τηλεργασία. YES SISTER, σκεφτόμαστε από μέσα μας.

@margaretskiff I’m tired of seeing people wake up at 5am to get stuff done, normalize sleeping in #fivetonine #ninetofive #routine #nightowl #earlyriser #satire #comedy #margaretskiff #morningroutine ♬ Out getting ribs - Feelingblew

Μπορείς να επιλέξεις και κάτι ενδιάμεσο – η @cameraonkira, για παράδειγμα, ξυπνά, στρώνει χαλαρή το κρεβάτι της και μετά τρώει πρωινό βλέποντας Netflix.

@cameronkira My 5 to 9 before my 9 to 5 🤍 #morningmotivation #my5to9 #grwmroutine #workfromhomejobs ♬ Super Freaky Girl - Nicki Minaj

Δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε. Αν σου ταιριάζει το «5-9», μαζί σου. Δεν είναι για όλους, ωστόσο. Δεν πρέπει να είμαστε όλοι παραγωγικοί το πρωί, δεν πειράζει αν θέλουμε πολλά ξυπνητήρια.

TAGS