UPDATE #NOW

Λονδίνο: Κρυφά δωμάτια του μουσείου V&A μεταμορφώνονται στο μεγαλύτερο κέντρο φωτογραφίας


27 Απριλίου 2023

Λονδίνο: Κρυφά δωμάτια του μουσείου V&A μεταμορφώνονται στο μεγαλύτερο κέντρο φωτογραφίας
Συγκεκριμένα, σε συνολικά επτά αίθουσες πρόκειται να εκτεθεί όλο το φάσμα και το βάθος της παλαιότερης συλλογής φωτογραφιών στον κόσμο, την οποία διαθέτει το Μουσείο Victoria & Albert στο Λονδίνο

Το Μουσείο Victoria & Albert (V&A) στο Λονδίνο ξεκίνησε να αναπτύσσει μια μόνιμη συλλογή φωτογραφιών το 1852, δηλαδή τη χρονιά που ιδρύθηκε. Αυτή η πρώιμη αναγνώριση της φωτογραφίας ήταν πρωτοποριακή για εκείνη την εποχή, καθιστώντας το V&A ως το πρώτο μουσείο που συλλέγει φωτογραφία στον κόσμο. Σήμερα, το μουσείο φιλοξενεί περισσότερα από 800.000 φωτογραφικά αντικείμενα. Όμως, για μεγάλο μέρος της ιστορίας του, το V&A εξέθετε μόνο μικροσκοπικά κομμάτια της παγκοσμίου φήμης συλλογής φωτογραφιών του στο κοινό.

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι αυτό θα σταματήσει να γίνεται, αφού στις 25 Μαΐου το μουσείο περιμένει την πολυαναμενόμενη ολοκλήρωση ενός νέου Φωτογραφικού Κέντρου. «Η δυναμική πίσω από τη φωτογραφία στο V&A είναι μεγαλύτερη τώρα από ποτέ», αναφέρει η Marta Weiss, ανώτερη επιμελήτρια φωτογραφίας στο V&A. Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr.