UPDATE #NOW

Σπάνιο έργο του Gustav Klimt βγαίνει για πρώτη φορά σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη


JTeam

28 Απριλίου 2023

Σπάνιο έργο του Gustav Klimt βγαίνει για πρώτη φορά σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη
Πρόκειται για τον πίνακα «Insel im Attersee» (1901-02), ο οποίος εκτιμάται ότι θα πουληθεί για περίπου 45 εκατομμύρια δολάρια

Ο σπάνιος αυτός πίνακας του Gustav Klimt που κάποτε ανήκε σε έναν συλλέκτη έργων τέχνης – στον οποίο πιστώθηκε η διάδοση του καλλιτέχνη και άλλων Αυστριακών μοντερνιστών στις Ηνωμένες Πολιτείες – εκτιμάται ότι θα πουληθεί για περίπου 45 εκατομμύρια δολάρια όταν κάνει το ντεμπούτο του σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα στον οίκο Sotheby’s της Νέας Υόρκης.

Ο Klimt ζωγράφισε το «Insel im Attersee» (1901-02) στην περιοχή Salzkammergut της Αυστρίας και εστίασε το μεγαλύτερο μέρος της σύνθεσης του τοπίου στο νερό της Attersee, μιας λίμνης που ο καλλιτέχνης επισκεπτόταν συχνά με φίλους το καλοκαίρι. Η χρήση χρωμάτων, φωτός και υφής από τον Klimt για τη δημιουργία καλειδοσκοπικού εφέ στην επιφάνεια του νερού δείχνει μια κρίσιμη σχέση με τη λεγόμενη «Χρυσή Περίοδο» του καλλιτέχνη, όταν εκείνος δημιούργησε πολλά από τα πιο γνωστά έργα του, σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s. Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr.