UPDATE #NOW

Influencer έφτιαξε τον εαυτό της σε AI και γίνεται η virtual κοπέλα σου για 1$ την ώρα


JTeam

11 Μαΐου 2023

Influencer έφτιαξε τον εαυτό της σε AI και γίνεται η virtual κοπέλα σου για 1$ την ώρα
Η τέλεια ιδέα για να βγάλεις εκατομμύρια;

Η Caryn Marjorie είναι 23 ετών και έχει σχεδόν 2 εκατομμύρια followers στο Snapchat. Είναι, επίσης, πανέξυπνη και αποφασισμένη να πλουτίσει, χρησιμοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη. Δημιούργησε ένα φωνητικό chatbot, την CarynAI, που είναι κάτι σαν το ψηφιακό της αντίγραφο και, ήδη, 1.000 άτομα έχουν πληρώσει για να κάνουν subscribe.

Το Fortune περιέγραψε το CarynAI σαν «ψηφιακή σύντροφο» και χρεώνει 1 δολάριο κάθε χρήστη που θέλει να συνομιλήσει μαζί του.

Το CarynAI έβγαλε περίπου 71.610 δολάρια σε μία εβδομάδα και, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, χρειάστηκαν πάνω από 2.000 ώρες για να γραφτεί ο κώδικας και να σχεδιαστεί στην εντέλεια η φωνή, η συμπεριφορά και η «προσωπικότητα» του μποτ. Πλέον, είναι «λες και μιλάς στην ίδια την Caryn».

Η influencer είπε πως έτσι, οι ακόλουθοί της θα μπορούν να επικοινωνούν μαζί της και πιστεύει πως «μπορεί να ‘θεραπεύσει’ τη μοναξιά».

«Η CarynAI δεν μπορεί να με αντικαταστήσει», είπε. «Είναι απλώς μία προέκτασή μου, μία προέκταση της συνείδησής μου».

Είναι και μία εξαιρετική ιδέα, θα πούμε εμείς. Όπως δήλωσε στο Fortune, μπορεί να κερδίζει μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια τον μήνα, αν κάνουν subscribe μόνο 20.000 από τους 1.8 εκατομμύρια ακολούθους της.

Θα είναι κάπως σαν την ταινία Ηer (αν δεν την έχεις δει, τρέξε). Πέρα από συζητήσεις για την επικαιρότητα, συμβουλές, συνταγές μαγειρικής και λόγια στήριξης, το chatbot θα παρέχει και «λεπτομερή σεξουαλικά σενάρια». Αυτό που δεν θα παρέχει ποτέ, είναι η τοποθεσία της πραγματικής Caryn.