UPDATE #NOW

BAFTA TV Awards: Από τη συγκίνηση της Kate Winslet, μέχρι το βραβείο στην Ελισάβετ και τον Paddington


Κλέλια Φατούρου

15 Μαΐου 2023

BAFTA TV Awards: Από τη συγκίνηση της Kate Winslet, μέχρι το βραβείο στην Ελισάβετ και τον Paddington
Getty Images/Joe Maher / Stringer
Μία βραδιά που είχε συγκίνηση και αναφορά στην αναγκαιότητα του diversity

Τα τηλεοπτικά βραβεία BAFTA τίμησαν χτες τη βρετανική παρουσία στη μικρή οθόνη, στο London's Royal Festival Hall. Ποιοι ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε; BBC, Channel 4 αλλά και Netflix, ήταν μερικές από τις πλατφόρμες ή κανάλια που φιλοξένησαν σειρές και εκπομπές που ξεχώρισαν, όπως το αφιέρωμα στη Βασίλισσα για το Ιωβηλαίο, μαζί με τον Paddington.

Ας δούμε τις στιγμές που ξεχώρισαν, όπως ο συγκινητικός ευχαριστήριος λόγος της Kate Winslet αλλά και, φυσικά, ο αποχαιρετισμός στην Ελισάβετ.

Οι μεγάλοι νικητές

Jenny.Gr

Τα τηλεοπτικά projects που έφυγαν από τα BAFTA με δύο βραβεία ο καθένας, ήταν τα: Derry Girls, The Traitors, I Am Ruth και Bad Sisters.

Η αξέχαστη στιγμή της χρονιάς ήταν η Ελισάβετ

Το κοινό ψήφισε και αποφάσισε ότι η στιγμή που δεν θα ξεχάσουν για το 2022 ήταν η Ελισάβετ να πίνει τσάι με τον αρκούδο Paddington, σύμβολο της Αγγλίας. Ο Ben Whishaw, που έδωσε τη φωνή του στον Paddington (ο οποιός καταχειροκρότησε τη νίκη του), παρέλαβε το βραβείο μαζί με όλη την ομάδα που έφτιαξε το βίντεο.

Τα δάκρυα της Kate Winslet

Η σπουδαία ηθοποιός βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στη σειρά "I Am Ruth", όπου συμπρωταγωνιστεί με την 22χρονη κόρη της Mia Threapleton. «Αν μπορούσα να κόψω αυτό το βραβείο στη μέση, θα το έδινα στην κόρη μου Mia. Αυτό το πετύχαμε μαζί παιδί μου. Υπήρξαν μέρες όπου ήταν τρομακτικό το να μπαίνει σε αυτά τα συναισθηματικά βάθη και με συγκλόνισε η ερμηνεία της», είπε με δάκρυα στα μάτια ενώ το ίδια έκανε και η κόρη της από το κοινό.

Η Meera Syal και η ανάγκη για diversity

Η Syal είναι η πρώτη Βρετανοασιάτισσα που πρωταγωνίστησε σταθερά στη βρετανική τηλεόραση, και φέτος πήρε BAFTA για το συνολικό έργο της. «Η βιομηχανία της τηλεόρασης χρειάζεται πολύ μεγαλύτερο diversity, τόσο μπροστά από την κάμερα όσο και στα δωμάτια των σεναριογράφων, στα vans με τους μακιγιέρ και εκεί όπου κλείνονται οι συμφωνίες. Θέλω να αφιερώσω αυτό το BAFTA στους συνταξιδιώτες μου που ίσως ένιωσαν ότι δεν είναι ορατοί εξαιτίας της εθνικότητας ή του φύλου τους».

Η νίκη του 14χρονου Lenny Rush

Ο ηθοποιός της σειράς Am I Being Unreasonable κέρδισε BAFTA για την Καλύτερη Κωμική Ανδρική Εμρηνεία και έδειχνε να μην το πιστεύει όταν ανέβηκε στη σκηνή. Το κοινό όμως τον αποθέωσε, θεωρώντας ότι είναι «ο πιο ταλαντούχος 14χρονος που υπάρχει αυτή τη στιγμή».

TAGS