UPDATE #NOW

Κρήτη: Απόπειρα γυναικοκτονίας - Του ζήτησε να χωρίσουν και την μαχαίρωσε 14 φορές


JTeam

6 Ιουνίου 2023

Κρήτη: Απόπειρα γυναικοκτονίας - Του ζήτησε να χωρίσουν και την μαχαίρωσε 14 φορές
@Eurokinissi
Στην εντατική η 36χρονη που δέχθηκε την επίθεση

Μια 36χρονη γυναίκα από την Κρήτη, παραλίγο να χάσει τη ζωή της από τον σύντροφο της. Οι συχνοί τσακωμοί λόγω ζήλιας, αλλά και η βίαιη συμπεριφορά του 36χρονου ηλεκτρολόγου-μηχανικού είχαν οδηγήσει την 36χρονη σύντροφο του, την οποία μαχαίρωσε 14 φορές, στο να ζητήσει χωρισμό.

Το θύμα είχε εκφράσει στον δράστη την επιθυμία του να διακόψουν τη σχέση τους, ενώ εκείνος σύμφωνα με τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς, είναι πως «τη μαχαίρωσα γιατί την αγαπούσα». Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο δράστης- ο οποίος επίσης νοσηλεύεται καθώς μετά την επίθεση στην σύντροφο του, αυτοτραυματίστηκε- περιγράφεται ως ένα άτομο ευέξαπτο που προκαλούσε προβλήματα, ενώ φέρεται να ήταν και χρήστης ουσιών.

Είχε απασχολήσει μάλιστα τις Αρχές τόσο για ναρκωτικά όσο και για κλοπές, ωστόσο τα τελευταία χρόνια είχε ανοίξει στο Ηράκλειο τεχνικό γραφείο με αντικείμενο τη μελέτη-επίβλεψη και κατασκευή ηλεκτρομηχανολογικών έργων. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης ανέφεραν πως ο πατέρας του 36χρονου, που ήταν αυτός που του άρπαξε το μαχαίρι από τα χέρια όταν αυτοτραυματίστηκε στην κοιλιά του μετά την επίθεση στη σύντροφό του, και στην κατάθεσή του φέρεται να υποστήριξε ότι η κοπέλα επιτέθηκε πρώτη στον γιο του.

Την ίδια ώρα, αναμένονται οι απαντήσεις των τοξικολογικών εξετάσεων, έτσι ώστε να διαπιστωθεί εάν το βράδυ της Κυριακής ο 36χρονος βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών ή αλκοόλ. «Κλειδί» θεωρείται η κατάθεση της 36χρονης, που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, χωρίς όμως να είναι διασωληνωμένη, με την κατάσταση της υγείας της να χαρακτηρίζεται σταθερή.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμα σε θέση να μιλήσει στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου που διενεργούν την προανάκριση. Να σημειωθεί πως γυναίκα κατάφερε να το σκάσει από το σπίτι και πήγε σε γειτονικό σπίτι ώστε να ζητήσει βοήθεια. Οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία και την πυροσβεστική, καθώς ο δράστης επιχείρησε να βάλει και φωτιά στο σπίτι τους. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο που παρέλαβε και τους δύο και τους μετέφερε στο νοσοκομείο.

Φρουρούμενος νοσηλεύεται και ο 36χρονος, εις βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων και περί ενδοοικογενειακής βίας.