UPDATE #NOW

Το καλοκαίρι θέλει "tooth gems": Τι πρέπει να ξέρεις, πριν βάλεις κοσμήματα στα δόντια σου


Τόνια Τζάφερη

19 Ιουνίου 2023

Το καλοκαίρι θέλει "tooth gems": Τι πρέπει να ξέρεις, πριν βάλεις κοσμήματα στα δόντια σου
@haileybieber
Από την Τζαμάικα, το Βιετνάμ, και το Μπρονξ, στις γειτονιές της Αθήνας

Αν παρακολουθείς λιγάκι τη φάση της εποχής, σίγουρα θα έχεις καταλάβει πως τα tooth gems, βρίσκονται σε μια άνθηση και συνδέονται άμεσα με το street style. Όλο και περισσότεροι -νέοι και μη- επιλέγουν αυτά τα κοσμήματα για το στόμα τους και, συγκεκριμένα, για τα δόντια τους.

Είτε πρόκειται για ένα μικρό διαμαντάκι, είτε για ένα ολόκληρο χρυσό και custom tooth charms, οι Αθηναίοι έχουν αρχίσει να ενδίδουν στη τάση. Πρόκειται για μια τακτική που μετρά πολλά χιλιάδες χρόνια, από την αυτοκρατορία των Μάγια, μέχρι τις ραπ γειτονιές του Μπρόνξ της Νέας Υόρκης. Στην ουσία, μετανάστες από διάφορα μέρη όπως Τζαμάικα και Βιετνάμ, πρόσθεταν αυτές τις λεπτομέρειες στα δόντια τους, προκειμένου να δηλώνουν με έναν έμμεσο τρόπο, τον τόπο καταγωγής τους.

@stxph.h not me being 647292 years late to this trend 😂 but my teef sparkly n cute now 💎✨ #toothgems ♬ smile


Πλέον, όμως, τα tooth gems χρησιμοποιούνται είτε για λάμψη, είτε για στιλ, είτε επειδή απλά αρέσουν. Τα έχουμε δει σε αθλητές, μαχητές, ράπερ, καλλιτέχνες, σκηνοθέτες, μοντέλα κλπ. Και όλα δείχνουν πως θα συνεχίσουμε να τα βλέπουμε. Γι΄ αυτό και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε κάποια βασικά στοιχεία σε περίπτωση που σκέφτεσαι και εσύ να προσθέσεις αυτά τα κοσμήματα στα δόντια σου.

  • Δεν είναι καθόλου επίπονη διαδικασία, ωστόσο χρειάζεται επαγγελματίας για την τοποθέτηση των gems. (Μην επιχειρήσεις να κολλήσεις στρας με κόλλα νυχιών μόνη σου, γιατί πιθανό θα καταστρέψεις τα δόντια σου, αλλά και η κόλλα είναι τοξική για τον οργανισμό. Χρειάζονται ειδικά υλικά.
  • Είναι σημαντικό να μην υπάρχουν στοματικά προβλήματα πριν την τοποθέτηση
  • Συμβάλλουν στην ανάπτυξη πλάκας στα δόντια
  • Χρειάζονται καλό και επαγγελματικό καθαρισμό
  • Πιθανή δυσχρωμία στα δόντια μετά την αφαίρεση του gem

Σε γενικές γραμμές, τα tooth gems θεωρούνται ως μια safe επιλογή, ωστόσο μπορεί να αυξήσουν τα βακτήρια στο στόμα και κατ' επέκταση να ενισχύσουν τα στοματικά προβλήματα. Γι' αυτό και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και σωστή καθαριότητα.