UPDATE #NOW

Τα εμβληματικά κοστούμια του Εθνικού Θεάτρου γίνονται γραμματόσημα


JTeam

20 Ιουνίου 2023

Τα εμβληματικά κοστούμια του Εθνικού Θεάτρου γίνονται γραμματόσημα
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφορούν την αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων «Kοστούμια του Θεάτρου», στην οποία περιλαμβάνονται ορισμένα από τα πιο εμβληματικά κοστούμια που έχουν φορεθεί από πρωταγωνιστές του Εθνικού.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφορούν την Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «Kοστούμια του Θεάτρου», στην οποία περιλαμβάνονται ορισμένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά κοστούμια που έχουν φορεθεί από πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου.

“Τα μοναδικά αυτά αριστουργήματα, χαρακτηριστικά των διαφορετικών εποχών, παραστάσεων και συντελεστών τους, σχεδιασμένα από εμπνευσμένους ενδυματολόγους και ζωγράφους φυλάσσονται στο πλούσιο βεστιάριο του Εθνικού Θεάτρου” αναφέρεται σε ανακοίνωση των ΕΛΤΑ.

Η Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «Κοστούμια του Θεάτρου», που κυκλοφορούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία από Πέμπτη 22 Ιουνίου, αποτελείται από πέντε γραμματόσημα που απεικονίζουν κοστούμια κορυφαίων δημιουργών από παραστάσεις – σταθμούς του Εθνικού Θεάτρου, από του Διονύση Φωτόπουλου από τον Φιλοκτήτη του Σοφοκλή (που ανέβηκε το 1991), μέχρι το κοστούμι της Ιωάννας Παπαντωνίου από τον κύκλο με την Κιμωλία του Μπέρλοτ Μπρεχτ (2005).

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr