UPDATE #NOW

Εξαφάνιση Titan: «Μυστήριο» με τα αίτια της τραγωδίας - Πώς επήλθε ο θάνατος των 5 επιβατών


JTeam

23 Ιουνίου 2023

Εξαφάνιση Titan: «Μυστήριο» με τα αίτια της τραγωδίας - Πώς επήλθε ο θάνατος των 5 επιβατών
@oceangate
«Θα ήταν τόσο ξαφνικό, που δεν θα γνώριζαν καν ότι υπήρχε πρόβλημα ή τι τους συνέβη. Είναι σαν να είσαι εδώ ένα λεπτό και μετά να κλείνεις τον διακόπτη. Το ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου είσαι ζωντανός, και το επόμενο χιλιοστό του δευτερολέπτου είσαι νεκρός», δήλωσε πρώην γιατρός του Πολεμικού Ναυτικού

Τραγική κατάληξη είχε το εξαφανισμένο υποβρύχιο της OceanGate, καθώς εχθές Πέμπτη εντοπίστηκαν στον βυθό του Ατλαντικού, συντρίμμια από το αγνοούμενο βαθυσκάφος. Συγκεκριμένα βρέθηκαν ένα τμήμα από το πλαίσιο προσγείωσης του υποβρυχίου και ένα πίσω κάλυμμα του. Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν σχεδόν 183 μέτρα από την πρόσοψη του Τιτανικού, με τον ναύαρχο John Mauger, να κάνει λόγο για καταστροφική έκρηξη του σκάφους λόγω αποσυμπίεσης.


«Το σκάφος φαίνεται πως δεν έχει προσκρούσει στον Τιτανικό δεδομένου πως στο σημείο που βρέθηκαν τα κομμάτια του υποβρυχίου, δεν υπάρχουν συντρίμμια του ναυαγίου. Το σκάφος έχει βρεθεί στα 600 πόδια - περίπου 183 μέτρα από το ναυάγιο του Τιτανικού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιναύαρχος της ακτοφυλακής John Maugers στην πρόσφατη ενημέρωση.

«Θα χρειαστεί χρόνος για να καθοριστεί ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα γεγονότων στην «απίστευτα περίπλοκη» υπόθεση της καταστροφικής αποτυχίας του υποβρυχίου Titan», πρόσθεσε.

Τέλος συμπλήρωσε πως τα τηλεχειριζόμενα οχήματα που ερευνούν τον πάτο του Ωκεανού είναι «πολύ ικανά» και θα αποκαλύψουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι πήγε στραβά με το υποβρύχιο, μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα.

Τι δήλωσε πρώην γιατρός του Πολεμικού Ναυτικού για τον θάνατο των 5 επιβατών

Ο Dr. Dale Molé, πρώην διευθυντής υποθαλάσσιας ιατρικής και ακτινοθεραπείας στο αμερικανικό ναυτικό, μίλησε στη DailyMail.com για το τι μπορεί να συνέβη κατά τη διάρκεια των τραγικών τελευταίων στιγμών των πέντε επιβατών του υποβρυχίου. «Οι θάνατοι θα ήταν γρήγοροι και ανώδυνοι, καθώς θα πέθαιναν σχεδόν ακαριαία από τις εξαιρετικές δυνάμεις που ασκεί ο ωκεανός σε βάθος».

Όπως είπε «θα ήταν τόσο ξαφνικό, που δεν θα γνώριζαν καν ότι υπήρχε πρόβλημα ή τι τους συνέβη. Είναι σαν να είσαι εδώ ένα λεπτό και μετά να κλείνεις τον διακόπτη. Το ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου είσαι ζωντανός, και το επόμενο χιλιοστό του δευτερολέπτου είσαι νεκρός».