UPDATE #NOW

Εκεί που κρυβόταν η Μαρία Αντουανέτα: Ανοιχτά στο κοινό τα ιδιωτικά της διαμερίσματα


JTeam

27 Ιουνίου 2023

Εκεί που κρυβόταν η Μαρία Αντουανέτα: Ανοιχτά στο κοινό τα ιδιωτικά της διαμερίσματα
Πολυτέλεια, τεράστιοι χώροι, ένα δωμάτιο για μπιλιάρδο - το παρακάτω βίντεο θα σε κάνει να ξεχάσεις ότι είναι τέλος του μήνα

Έπειτα από μεγάλη ανακαίνιση, το ιδιωτικό διαμέρισμα της Μαρίας Αντουανέτας είναι ανοιχτό στο κοινό. Κρυμμένο πίσω από μία μυστική πόρτα στο Παλάτι των Βερσαλλιών, το υπνοδωμάτιό της έχει μπουντουάρ, βιβλιοθήκη και ειδικό χώρο για μπιλιάρδο. Επίσης, είναι διώροφο, ενώ λέγεται ότι είναι το μέρος που κρυβόταν στη Γαλλική Επανάσταση, το 1789.

Ιστορικοί και επιστήμονες, πέρασαν σχεδόν μία δεκαετία προσπαθώντας να επαναφέρουν τους χώρους στην παλιά τους αίγλη.

«Χρειάστηκε η επιμονή των επιμελητών στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών επί πολλά χρόνια για να μας αποκαταστήσουν αυτή την τέλεια εικόνα και να συνθέσουν τους δεσμούς μεταξύ της δημόσιας και της ιδιωτικής ζωής της βασίλισσας», δήλωσε η πρόεδρος των Βερσαλλιών Catherine Pégard.

Η επίπονη εργασία περιλάμβανε τη διασταύρωση σχεδίων, υπομνημάτων προμηθευτών, διαφόρων γραπτών παραγγελιών και εγγράφων για να δημιουργηθεί μια αξιόπιστη αναπαράσταση των δωματίων.

Σύμφωνα με τον Guardian, η επαναλειτουργία του διακριτικού αλλά πολυτελούς διαμερίσματος όπου η Μαρία Αντουανέτα έπαιζε με τα παιδιά της είναι το τελικό στάδιο ενός έργου ανακαίνισης που σηματοδοτεί την 400ή επέτειο των Βερσαλλιών.

Το παλάτι το οποίο προσελκύει σχεδόν 7 εκατ. επισκέπτες ετησίως χρονολογείται από το 1623.