UPDATE #NOW

Ο ενοικιαστής: Ο Στάθης Άννινος «ντύνει» μουσικά τη διαχρονική βωβή ταινία του Alfred Hitchcock live στο Μέγαρο


JTeam

27 Ιουνίου 2023

Ο ενοικιαστής: Ο Στάθης Άννινος «ντύνει» μουσικά τη διαχρονική βωβή ταινία του Alfred Hitchcock live στο Μέγαρο
Το βωβό αριστούργημα του μεγάλου σκηνοθέτη Alfred Hitchcock, «Ο Ενοικιαστής», προβάλλεται στον Κήπο του Μεγάρου με ζωντανή πρωτότυπη μουσική από πιάνο, τσέμπαλο και synthesizers από τον Στάθη Άννινο.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συνεχίζοντας τις επιτυχημένες καλοκαιρινές προβολές βωβών ταινιών στον Κήπο, παρουσιάζει την Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 9:00 το βράδυ το αριστούργημα «The Lodger: A Story of the London Fog» («Ο ενοικιαστής») του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Η προβολή συνοδεύεται από πρωτότυπη μουσική του συνθέτη και πιανίστα Στάθη Άννινου, ενός από τους πιο πολυδιάστατους καλλιτέχνες της γενιάς του. Τη μουσική ερμηνεύει ζωντανά ο ίδιος σε πιάνο, τσέμπαλο και synthesizers.

Το φιλμ, παραγωγής 1927, αποτελεί μία από τις κορυφαίες δημιουργίες και, αναμφισβήτητα, την καλύτερη βωβή ταινία του διαχρονικού «μετρ του σασπένς». To φιλμ, αν και άγνωστο στο ευρύ κοινό, θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα στην εξέλιξη του κινηματογράφου, καθώς στη συγκεκριμένη ταινία o Χίτσκοκ τελειοποιεί για πρώτη φορά το χαρακτηριστικό του στιλ και τη θεματολογία που επρόκειτο να αλλάξουν για πάντα το σινεμά. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι μεγαλύτεροι κριτικοί κινηματογράφου: «Το Lodger μπορεί να μην είναι η πρώτη ταινία του Χίτσκοκ, είναι όμως σίγουρα η πρώτη χιτσκοκική ταινία!».

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr