UPDATE #NOW

Αυτό είναι το πιο έξυπνο (κι εύκολο) κόλπο να κόψεις το καρπούζι


JTeam

3 Ιουλίου 2023

Αυτό είναι το πιο έξυπνο (κι εύκολο) κόλπο να κόψεις το καρπούζι
pexels
Κόβοντας το με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειαστείς κάποιο εργαλείο, ούτε καν πιρούνι για να το φας. Αρκεί να το πιάσεις απλά, από τη φλούδα!

Δεν υπάρχει λάθος τρόπος για να φας το πιο αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο, που κατά γενική ομολογία είναι το καρπούζι, αλλά ο τρόπος που θα το κόψεις μπορεί να σου κάνει τη ζωή δύσκολη. Ειδικά αν θες να το σερβίρεις και σε άλλους, η αποστολή γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Εντάξει, δεν συγκρίνεται με το speedflying που είναι «ένα από τα πιο επικίνδυνα αθλήματα στον κόσμο» και έκανε πρόσφατα ο Τομ Κρουζ για τα γυρίσματα του Mission Impossible 7, κόβοντάς μας την ανάσα, αλλά το να κόψεις το καρπούζι με λάθος τρόπο, μπορεί να προκαλέσει πολύ ιδρώτα για το τίποτα, ειδικά αν ξέρεις ότι υπάρχει ένα πολύ εύκολο hack που θα σου λύσει τα χέρια και θα σε κάνει να το απολαύσεις πιο γρήγορα και ανώδυνα.

Σίγουρα συμφωνούμε στο ότι το καρπούζι ολοκληρώνει τέλεια κάθε καλοκαιρινό γεύμα και η δροσιστική του γεύση το κάνει τόσο αγαπημένο. Η αλήθεια είναι όμως πως λίγοι ξέρουν πώς να το κόψουν σωστά, εύκολα και γρήγορα. Μία ακόμη αλήθεια είναι πως το σκληρό του περίβλημα κάνει το κόψιμο με απλό μαχαίρι δύσκολο task. Ο αρχισυντάκτης όμως του Cook’s Illustrated, Dan Souza, σου δείχνει τον δρόμο και κυρίως τη διαδικασία για να το τεμαχίσεις σε ομοιόμορφα κομμάτια και κυρίως χωρίς να κοπείς.

Παίρνεις λοιπόν μισό ή ¼ του καρπουζιού -αναλόγως πόσο μεγάλο είναι- και το ακουμπάς πάνω σε επιφάνεια κοπής με την πλευρά της φλούδας προς τα πάνω, αφού το έχεις πλύνεις καλά και το έχεις στεγνώσει. Κόβεις το καρπούζι αρχικά κατά μήκος σε φέτες και μετά κατά πλάτος, σαν τετραγωνάκια και έτοιμα τα στικς καρπουζιού. Μεταφέρεις σε τάπερ ή σε πιατέλα και σερβίρεις. Τόσο απλό!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κόψεις και να σερβίρεις το καρπούζι, από ολόκληρες φέτες μέχρι μπαλάκια που βγάζεις από τη σάρκα του με το ειδικό εργαλείο, αλλά αυτός είναι ο πιο εύκολος.

Ούτε κάποιο ιδιαίτερο εργαλείο χρειάστηκε για να το κόψεις, ούτε πιρούνι χρειάζεσαι για να το απολαύσεις, απλά το πιάνεις από τη φλούδα και τρως. Καλή σου απόλαυση!