UPDATE #NOW

Οι πιο έξυπνοι τρόποι για να μην κολλάει πάνω σου η άμμος


JTeam

3 Ιουλίου 2023

Οι πιο έξυπνοι τρόποι για να μην κολλάει πάνω σου η άμμος
pexels
Πώς να φύγεις από την παραλία χωρίς καθόλου κόκκους άμμου

Ακόμη και οι μεγαλύτεροι λάτρεις της θάλασσας, παραδέχονται ότι όλη η άμμος που μεταφέρεται από την αγαπημένη σου παραλία, στο σπίτι μετά το μπάνιο, είναι από τα πιο ενοχλητικά πράγματα. Αυτό γιατί βρίσκεται παντού: στις σαγιονάρες σου, στις πετσέτες, στην τσάντα θαλάσσης, στα μαλλιά σου. Σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο!

Πριν δώσουμε τα πιο χρήσιμα tips των ειδικών, είναι σημαντικό να γνωρίζεις την επιστημονική εξήγηση πίσω από το γιατί συμβαίνει αυτό. Η άμμος αποτελείται από αποσυντεθειμένο χαλαζία μαζί με ασβεστίτη, γύψο, βασάλτη, ακόμη και κομμάτια κελύφους. Αυτό το παρασκεύασμα από μόνο του, δεν είναι κολλώδες. Όταν η άμμος βραχεί όμως, τότε ξεκινούν τα δύσκολα.

Η άμμος κολλάει επάνω σου γιατί οι παραλίες τείνουν να έχουν υγρασία. Τη στιγμή που η άμμος έρχεται σε επαφή με κάτι βρεγμένο, όπως η πετσέτα και τα πόδια σου, συγκρατεί την υγρασία, δημιουργώντας μια κολλώδη μάζα. Ε, κάπως έτσι αρχίζει να μεταφέρεται παντού μαζί σου, μετά το απολαυστικό σου μπάνιο. Και κάπου εκεί, σταματάει η απόλαυση.

Jenny.Gr
pexels

Πώς να απομακρύνεις την άμμο από πάνω σου

- Χρησιμοποίησε μαλακτικό στις πετσέτες θαλάσσης

Δεν μπορείς να απαλλαγείς εντελώς από την άμμο που παγιδεύεται στις πετσέτες σου αλλά αν τις πλένεις με μαλακτικό, θα έχεις κάνει ένα καλό πρώτο και σημαντικό βήμα.

- Επένδυσε σε ένα υδρόφοβο σπρέι

Το αόρατο gel διαπερνά το νερό ώστε να διατηρείται ο δείκτης προστασίας SPF 50+/PPD 26, ακόμα και όταν εφαρμόζεται αμέσως μετά τη βουτιά στη θάλασσα, αφού δημιουργεί ένα υδρόφοβο φιλμ στο δέρμα που απωθεί το νερό, μαζί και την άμμο.

- Απόφυγε οτιδήποτε μεταλλικό

Είτε είναι μπύρα, είτε ανθρακούχο, είτε σόδα, μη το πάρεις μαζί σου στην παραλία αν είναι μεταλλικό για ευνόητους λόγους. Αυτό που μπορείς να κάνεις εναλλακτικά, είναι να το μεταφέρεις σε πλαστικό ποτήρι. Το ίδιο εφάρμοσε και με το νερό.