UPDATE #NOW

Καταρρίφθηκε το ρεκόρ της υψηλότερης θερμοκρασία - Δυσοίωνες εκτιμήσεις για το μέλλον


JTeam

8 Ιουλίου 2023

Καταρρίφθηκε το ρεκόρ της υψηλότερης θερμοκρασία - Δυσοίωνες εκτιμήσεις για το μέλλον
Pexels
Η μέση θερμοκρασία του πλανήτη έσπσε κάθε ρεκόρ τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, ξεπερνώντας τους 17 βαθμούς Κελσίου για πρώτη φορά

Η κλιματική αλλαγή αρχίζει να δείχνει όλο και πιο έντονα τα σημάδια της. Οι ερευνητές των Αμερικανικών Κέντρων Περιβαλλοντικών Προβλέψεων σημείωσαν πως η θερμοκρασία τη Δευτέρα έφτασε τους 17,01 βαθμούς Κελσίου. Η Δευτέρα ήταν η θερμότερη μέρα, από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1979 και αυτό από μονό του δημιουργεί έντονη ανησυχία για το μέλλον του πλανήτη.

«Η μέση παγκόσμια επιφανειακή θερμοκρασία του αέρα που φτάνει τους 17 βαθμούς Κελσίου, για πρώτη φορά από τότε που αναλύουμε αξιόπιστα αρχεία, είναι ένα σημαντικό συμβολικό ορόσημο» δήλωσε ο ερευνητής του κλίματος Λειόν Σίμονς.

Jenny.Gr
Pexels

«Περιμένουμε πολύ περισσότερα ημερήσια, μηνιαία και ετήσια ρεκόρ να σπάσουν τον επόμενο 1,5 χρόνο», προσθέτει. Οι επιστήμονες από την αρχή του έτους, εκφράζονται έντονες ανησυχίες για την αύξηση των θερμοκρασιών σε ξηρά και θάλασσα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τον Ιούνιο, σειρά ρεκόρ καταρρίφθηκαν στην Ασία, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο γνώρισε τον θερμότερο Ιούνιο που έχει ποτέ καταγραφεί. Το Μεξικό και το Τέξας επλήγησαν από ακραία κύματα ζέστης.