UPDATE #NOW

Καύσωνας: 5 τρόποι για να κρατήσεις το αμάξι σου δροσερό


JTeam

10 Ιουλίου 2023

Καύσωνας: 5 τρόποι για να κρατήσεις το αμάξι σου δροσερό
pexels
Κι όμως, υπάρχει τρόπος να κρατήσεις δροσερό το αυτοκίνητό σου τις ημέρες με θερμοκρασίες - ρεκόρ

Από την Τετάρτη προβλέπεται καύσωνας διαρκείας καθώς η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Όσο οι θερμοκρασίες - ρεκόρ συνεχίζονται και οι ειδικοί προβλέπουν ότι το 2023 θα είναι το θερμότερο καταγεγραμμένο έτος, σου έχουμε μερικά έξυπνα κόλπα για να μη φλέγεται το αμάξι σου όσο είσαι στην πόλη και πήζεις στην κίνηση.

Παρόλο που το air condition βοηθάει πολύ όσο είσαι εν κινήσει, πρέπει να είσαι proactive για τις στιγμές που η μηχανή είναι σβησμένη και η θερμοκρασία στο εσωτερικό του αμαξιού σου χτυπάει «κόκκινο». Το να παρκάρεις στη σκιά, είναι η ιδανικότερη λύση αλλά δεν είναι πάντα εφικτή. Άσε που, δεν βοηθάει πάντα, αφού οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα φέρουν εξίσου υπερβολική ζέστη μες στο αμάξι ακόμη και υπό συνθήκες σκιάς.

Ακολουθούν μερικές έξυπνες στρατηγικές για να διαχειριστείς τον καύσωνα που έρχεται:

1. Χρησιμοποίησε θήκες με παγοκύστες για τα καθίσματα

Ναι, εννοούμε τις αδιάβροχες θήκες που βάζεις στο ψυγειάκι για να διατηρείται σε καλή θερμοκρασία το φαγητό. Αν δεν θες να αγοράσεις, μπορείς να δημιουργήσεις μια DIY version. Αξίζει τον κόπο καθώς θα σε σώσει από την υπερβολική ζέστη που διαχέεται με το που ανοίξεις τις πόρτες του αμαξιού.

2. Βάλε κρύες κομπρέσες στο πορτ - μπαγκάζ

Δεν πρόκειται για καθημερινή λύση αλλά για εκείνες τις στιγμές που θες να δροσίσεις τα καθίσματα, το τιμόνι ή οποιοδήποτε άλλο σημείο στο εσωτερικό του αμαξιού σου. Το να τις έχεις τόσο κοντά σου, θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από την ενοχλητική αίσθηση που προκαλεί ο καύσωνας.

3. Χρησιμοποίησε πιάστρα ή γάντι φούρνου για να βάλεις τη ζώνη ασφαλείας

Όλοι ξέρουμε πως ένα από τα πιο δύσκολα σημεία μες στο αμάξι για να αγγίξεις όταν έχει καύσωνα, είναι η ζώνη ασφαλείας. Για να μην καείς βάζοντάς τη, χρησιμοποίησε είτε πιάστρα είτε γάντι φούρνου. Πρόκειται για ένα πολύ έξυπνο κόλπο.

4. Κάλυψε το τιμόνι με μια λευκή πετσέτα

Τα περισσότερα χρώματα θα βοηθήσουν το τιμόνι σου ώστε να μη φλέγεται μόλις εισέλθεις στο αμάξι μετά από ώρα. Αλλά το λευκό είναι η ιδανική λύση σύμφωνα με τους ειδικούς. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

5. Βάλε ηλιοπροστασία στο παρμπρίζ

Η επιλογή της κατάλληλης ηλιοπροστασίας στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου στο σωστό σχήμα και μέγεθος, είναι πολύ σημαντική καθώς είναι μία από τις κινήσεις που θα εξασφαλίσει την απαραίτητη δροσιά στο αμάξι σου σε ημέρες με θερμοκρασίες - ρεκόρ.