UPDATE #NOW

Πρόβλεψη πυρκαγιάς για αύριο 19/7: Πολύ υψηλός κίνδυνος σε Αττική και Εύβοια


JTeam

18 Ιουλίου 2023

Πρόβλεψη πυρκαγιάς για αύριο 19/7: Πολύ υψηλός κίνδυνος σε Αττική και Εύβοια
eurokinissi
Ακολουθεί ο χάρτης της πρόβλεψης

Για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, την Τετάρτη, σε Αττική και Κύθηρα, Εύβοια, Βοιωτία, Αργολιδα, Κορινθία, Λακωνία, Κρήτη, Κυκλάδες, Σάμο, Ικαρία, Χίο, Ψαρά και Λέσβο προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου:

Στην τελευταία ενημέρωση για το πώς εξελίσσονται τα πύρινα μέτωπα στη χώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός τόνισε τα εξής: «Η πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Σαρωνίδας είναι σε ύφεση. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε πολλές ενεργές εστίες αλλά και πολλές αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου και ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ενημερώνει διαρκώς τους αρμόδιους φορείς για την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Η σημαντικότερη δασική πυρκαγιά που απασχολεί τον μεγαλύτερο αριθμό επίγειων και εναέριων μέσων είναι αυτή που εκδηλώθηκε χθες στα Δερβενοχώρια. Αυτή τη στιγμή το μέτωπο παρουσιάζει δυναμική και κατευθύνεται προς Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Πουρνάρια και Αγία Σωτήρα, γι αυτό και εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων προς τη Μάνδρα».

Να υπενθυμίσουμε ότι το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, αναφορικά με τις ανάγκες προσωρινής φιλοξενίας των πολιτών των οποίων οι κατοικίες επλήγησαν από τις φωτιές, ενεργοποιεί ενιαίο μηχανισμό, ώστε οι πολίτες να φιλοξενηθούν άμεσα σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής.

  • Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται άμεσα στα τηλέφωνα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (213 1510903 και 213 1510953 | 08:00 – 24:00) και να αιτούνται της εν λόγω αρωγής, δίνοντας τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, ΑΔΤ, ΑΦΜ, αριθμός μελών οικογένειας και διεύθυνση κατοικίας).
  • Οι πολίτες έχουν και τη δυνατότητα να απευθύνονται και στους Δήμους και στην Περιφέρεια, οι οποίοι με τη σειρά τους μεταφέρουν τα εν λόγω στοιχεία στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Τα στοιχεία συγκεντρώνονται και άμεσα, σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, δρομολογείται η φιλοξενία των πυρόπληκτων συμπολιτών μας.