UPDATE #NOW

Ο Έλον Μασκ μόλις άλλαξε το λογότυπο του Twitter- Από μπλε πουλί σε σκέτο "X"


Κλέλια Φατούρου

24 Ιουλίου 2023

Ο Έλον Μασκ μόλις άλλαξε το λογότυπο του Twitter- Από μπλε πουλί σε σκέτο "X"
Twitter/elonmusk
«Σύντομα θα πούμε αντίο σε όλα τα πουλιά»

Αν έχεις μπει σήμερα στο Twitter, θα πρόσεξες μία σημαντική αλλαγή. Το σήμα κατατεθέν της πλατφόρμας δεν υπάρχει πια. Το μπλε πουλάκι που κάνει tweet tweet είναι ένα σκέτο Χ. Ο Έλον Μασκ μάς είχε ήδη προετοιμάσει με μία σειρά tweets, όπου δήλωνε ότι σήμερα Δευτέρα, έρχεται η μεγάλη αλλαγή, αλλά θέλαμε να πιστεύουμε ότι κάπου θα σκαλώσει το πράγμα.

«Σύντομα θα πούμε αντίο στο twitter και, σταδιακά, σε όλα τα πουλιά». Αυτή η αλλαγή ωστόσο δεν αποτελεί έκπληξη, γιατί ο Μασκ έχει μακρά ιστορία με το γράμμα Χ, ανακοινώνοντας τον περασμένο Οκτώβριο ότι αγόρασε το Twitter για να δημιουργήσει την εφαρμογή που θα τα έχει όλα. Ας μην ξεχνάμε ότι το 1999 δημιούργησε τη startup X.com, γνωστή σήμερα ως PayPal.

Αν και ο ίδιος δεν βρίσκει κάποιο συμβολισμό στο Χ και δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο, το Χ είναι από σήμερα ο πρωταγωνιστής του Twitter, που φιλοδοξεί να γίνει μία πλατφόρμα όπου θα κάνεις online οικονομικές συναλλαγές, θα βλέπεις, θα ακούς, θα ανταλλάσσεις ιδέες. Απλώς φοβόμαστε για το είδος των ιδεών που θα κυριαρχούν.

Είναι προφανές ότι ο κόσμος αντέδρασε με αυτή την αλλαγή, ενώ είναι πολλοί οι χρήστες που βγήκαν από το Twitter, ενώ αρκετές διαφημιστικές διέκοψαν τη συνεργασία τους εξαιτίας της ρητορικής μίσους που επικρατεί στην πλατφόρμα, από τότε που ανέλαβε ο Έλον. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαφημιστικές επέστρεψαν, χωρίς όμως περαιτέρω εξηγήσεις.

Στο μεταξύ, το αντίπαλον δέος Meta λάνσαρε το νέο εργαλείο Threads, για να φιλοξενήσει εκείνους που εγκατέλειψαν το Twitter. 100 εκατ. χρήστες μπήκαν τις 5 πρώτες μέρες. Δεν ξέρουμε μέχρι πού θα το φτάσει ο Μασκ, αλλά δεν θα είναι σίγουρα για καλό.