UPDATE #NOW

Μουντιάλ Γυναικών 2023: Η Μισέλ Αλόζι ισορροπεί ανάμεσα σε ποδόσφαιρο και ιατρική έρευνα για καρκίνο


JTeam

27 Ιουλίου 2023

Μουντιάλ Γυναικών 2023: Η Μισέλ Αλόζι ισορροπεί ανάμεσα σε ποδόσφαιρο και ιατρική έρευνα για καρκίνο
Πόσο παράδοξο θα φαινόταν αν βάζαμε στην ίδια πρόταση το ποδόσφαιρο και το Μουντιάλ γυναικών με την ιατρική έρευνα για τον καρκίνο; Η Μισέλ Αλόζι όχι μόνο τα βάζει στην ίδια πρόταση αλλά χωράει όλες τις απαιτήσεις τους στη μέρα της και στο Μουντιάλ Γυναικών παρουσιάζεται ως ένα πραγματικό πρότυπο

Πρόσφατα γράφαμε πως το να συνδυάζεις πρωταθλητισμός και σπουδές δεν είναι εύκολο και δεν μπορεί να είναι όλα ρόδινα καθημερινά, όπως εξηγούσε η πρωταθλήτρια του τριπλούν Σπυριδούλα Καρύδη στη συνέντευξή της στο GWomen. Κι όμως η ίδια συνεχίζει να δίνει την ίδια προσοχή και στα δύο αφού τα αγαπά. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τη Νιγηριανή παίκτρια ποδοσφαίρου, Μισέλ Αλόζι, η οποία συνδυάζει Μουντιάλ Γυναικών με ιατρική έρευνα.

Οι απαιτήσεις μιας παίκτριας ποδοσφαίρου στην προπόνηση, τα ταξίδια, την πειθαρχία είναι ακριβώς οι ίδιες όπως κάθε μεγάλου αθλητή και αθλήτριας και είναι δύσκολο να προσθέσει κανείς μία ακόμη, μεγάλη υποχρέωση. Και μάλιστα μία αρκετά… επίπονη όπως είναι η ιατρική έρευνα γενικά και για τον καρκίνο ειδικά.

Το να περνάς πολλές ώρες μελετώντας έγγραφα, η διεξαγωγή αμέτρητων δοκιμών που μπορεί να αποδώσουν ή να μην αποδώσουν χρήσιμα αποτελέσματα, να ενημερώνεσαι για τον συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο της ιατρικής όσο παράλληλα κάνεις διπλές προπονήσεις και ταξιδεύεις για αγώνες. Διαβάστε τη συνέχεια στο Gazzetta Women.