UPDATE #NOW

Ζέτσιρα Μούσοβιτς: Το κορίτσι που άφησε τον πλανήτη άφωνο και τις ΗΠΑ εκτός Μουντιάλ


JTeam

7 Αυγούστου 2023

Ζέτσιρα Μούσοβιτς: Το κορίτσι που άφησε τον πλανήτη άφωνο και τις ΗΠΑ εκτός Μουντιάλ
Η Ζέτσιρα Μούσοβιτς των 11 (!) επεμβάσεων ήταν ο μόνος λόγος για τον οποίο η Αμερική έμεινε εκτός Μουντιάλ Γυναικών από τη φάση των «16», ο μόνος λόγος για τον οποίο η δική της Σουηδία είναι ακόμα ζωντανή

«Ειλικρινά δεν έχω λόγια», ψέλλισε σαν να μην το πιστεύει πραγματικά. Ένα από τα μεγαλύτερα σοκ όλων των Παγκοσμίων Κυπέλλων Γυναικών είχε μόλις ολοκληρωθεί με εκείνη απόλυτη πρωταγωνίστρια. Οι παντοδύναμες ΗΠΑ που δεν είχαν μείνει ποτέ στην ιστορία τους εκτός μεταλλίων σε Μουντιάλ αποχαιρέτησαν από τη φάση των «16». «Δεν ξέρω τι να πω εκτός από το ότι είμαι απίστευτα περήφανη που αντέξαμε απέναντι σε μια πανίσχυρη ομάδα η οποία μας πίεζε για 120 λεπτά. Ακόμα δεν πάμε σπίτι», συνέχισε. Όντως, η Σουηδία απέκλεισε με τον πιο δραματικό τρόπο την περίφημη Team USA, έμεινε ζωντανή στη διοργάνωση. Ωστόσο χωρίς εκείνη, χωρίς την Ζέτσιρα Μούσοβιτς πιθανότατα τίποτα να μην ήταν το ίδιο.

Τα πάντα εν τέλει κρίθηκαν στα πέναλτι, εκεί όπου η Σουηδέζα γκολκίπερ δεν κατάφερε να αποκρούσει καμία εκτέλεση. Ήταν φανερό ωστόσο από το σκηνικό του αγώνα πως η ίδια κουβάλησε την ομάδα της ως εκεί. Διαβάστε τη συνέχεια στο Gazzetta Women.