UPDATE #NOW

Τσιμανούσκαγια: Επιστρέφει ως Πολωνή αλλά παραμένει ο φόβος να επιστρέψει στη Λευκορωσία


JTeam

11 Αυγούστου 2023

Τσιμανούσκαγια: Επιστρέφει ως Πολωνή αλλά παραμένει ο φόβος να επιστρέψει στη Λευκορωσία
Το 2021, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς, ήταν η τελευταία φορά που η Κριστίνα Τσιμανούσκαγια βρισκόταν στην πατρίδα της τη Λευκορωσία. Φοβούμενη να επιστρέψει εκεί, μετά την αποβολή της από την Ολυμπιακή ομάδα, βρήκε καταφύγιο στην Πολωνία και τώρα θα τη δούμε ξανά στα ταρτάν

Το 2021 στο Τόκιο, η σπρίντερ Κριστίνα Τσιμανούσκαγια διαμαρτυρήθηκε δημόσια στα social media για την απόφαση που πήρε ο αρχηγός της ομάδας της Λευκορωσίας να τη δηλώσει στη σκυταλοδρομία 4Χ400μ., ενώ η ίδια δεν τρέχει αυτές τις αποστάσεις αλλά μόνο 100μ. και 200μ.. Τότε, την ανάγκασαν να φύγει από το Τόκιο ώστε να γυρίσει στη Λευκορωσία, όπου όμως η αθλήτρια είχε βάσιμους φόβους πως θα κατέληγε στη φυλακή. Έτσι, ζήτησε προστασία από την αστυνομία της Ιαπωνίας, πριν τη βάλει κάποιος με τη βία σε κάποιο αεροπλάνο, και έπειτα ζήτησε άσυλο από την Πολωνία και ταξίδεψε για εκεί όπου μένει έως και σήμερα. Από τις 6 Αυγούστου του 2023, μάλιστα, θα μπορεί να εκπροσωπεί αυτή τη χώρα και σε διεθνείς αγώνες.

Μέσα σε διάστημα δύο ετών άφησε το σπίτι της και την οικογένειά της, άλλαξε χώρα και υπηκοότητα και τώρα καλείται να επιστρέψει στα στάδια και να κάνει αυτό που έκανε πάντα καλύτερα: να τρέξει. Διαβάστε τη συνέχεια στο Gazzetta Women.