UPDATE #NOW

Skibidi Toilets: Τα τρομακτικά πλάσματα που στοιχειώνουν το ίντερνετ (τώρα και τους εφιάλτες σου)


Στεφανία Παπαδημητρίου

3 Σεπτεμβρίου 2023

Skibidi Toilets: Τα τρομακτικά πλάσματα που στοιχειώνουν το ίντερνετ (τώρα και τους εφιάλτες σου)
YouTube
Όχι όμορφα, όχι καλά, σίγουρα όμως ιδιαίτερα

Ποια Barbie, ποιος Oppenheimer και ποιος Napoleon; Ποια ταινία να συγκριθεί με μία σειρά του YouTube που ήρθε για να στοιχειώσει το ίντερνετ και, ενδεχομένως, τα όνειρά σου;

Κυκλοφόρησε τον φετινό Φεβρουάριο και είναι απρόβλεπτο, αστείο, αλλόκοτο. Το Skibidi Toilet διηγείται την ιστορία μίας επικής μάχης μεταξύ κάτι κακών που ζουν σε λεκάνες τουαλέτας κι έχουν κατακτήσει τον κόσμο, και των εχθρών τους: κάτι επαναστατών με hardware για κεφάλια, από τηλεοράσεις μέχρι κάμερες και ηχεία. Σε κάθε επεισόδιο, η μία πλευρά έχει το πάνω χέρι – το χάνει στο επόμενο. Και περνά με τέλειο τρόπο τα σωστά μηνύματα για την επαναλαμβανόμενη φύση του πολέμου.

Τα Skibidi Toilets είναι όντως τρομακτικά. Είτε μετακινούνται πάνω σε πόδια αράχνης, είτε πέφτουν από τον ουρανό σαν διαστημόπλοια, είτε πλησιάζουν την οθόνη σαν άλλη Λερναία Ύδρα με πολλά κεφάλια. Μπορεί να πάρουν την όψη αστυνομικών, στρατιωτών και ιερέων. Είναι υποσυνείδητο μήνυμα, άραγε; Είναι οι λεκάνες τουαλέτας οι δυνάμεις του καπιταλιστικού συστήματος που μας καταπιέζουν; Όσο κι αν σε τρομάζουν, πάντως, είναι πανεύκολο να τα σκοτώσεις. Αρκεί να τραβήξεις το καζανάκι – αυτή είναι η Αχίλλειος πτέρνα τους.

Αυτή η σειρά που μοιάζει με γκροτέσκα ιντερνετική ψευδαίσθηση, δημιουργήθηκε από τον animator dafuqboom, ο οποίος φτιάχνει τέτοια έργα εδώ και εννέα χρόνια. Πηγή εμπνεύσής του αποτέλεσε ένα meme του TikTok, στο οποίο χορεύουν ένα τουρκικό τραγούδι. Μάλιστα, αυτό ακριβώς το τραγούδι ερμηνεύουν με τις δαιμονικές χροιές τους οι τουαλέτες, πηγαίνοντας στη μάχη.

Αυτή η σειρά σίγουρα δεν είναι για όλους. Όλοι, όμως, μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι είναι κάτι διαφορετικό, που σου δίνει κάτι να συζητήσεις. Είναι αυτή η επόμενη εποχή των superhero movies; Θα μπορούσε. Και τα Skibidi Toilets, φρικιαστικά και κακάσχημα, θα μπορούσαν να είναι η απάντηση του ίντερνετ στο Χόλιγουντ.