UPDATE #NOW

Η Σοφία Φλερς έγραψε ιστορία στη Formula 3


JTeam

1 Σεπτεμβρίου 2023

Η Σοφία Φλερς έγραψε ιστορία στη Formula 3
H Γερμανίδα οδηγός ξεπέρασε ένα σοβαρό τραυματισμό και έγινε η πρώτη γυναίκα που κατέκτησε βαθμούς στην F3

Ήταν 18 Νοεμβρίου του 2018, όταν η ταλαντούχα Σοφία Φλερς που είχε λίγους μήνες νωρίτερα κάνει ντεμπούτο στο αγωνιστικό πρωτάθλημα της Formula 3 (το προτελευταίο σκαλοπάτι πριν τα «μεγάλα σαλόνια» της F1) έπαιρνε εκκίνηση στο θρυλικό Macau Grand Prix. Την ετήσια δοκιμασία στους δρόμους της ασιατικής πόλης, που βοηθά τα ταλέντα του μηχανοκίνητου αθλητισμού να «φτιάξουν» όνομα.

Για τη Γερμανίδα οδηγό, εκείνη η ημέρα παραλίγο να την αναγκάσει να σηκώσει χειρόφρενο στην καριέρα της. Ένα τρομακτικό ατύχημα όταν είχε επαφή με τον Γεχάν Νταρούβαλα που οδήγησε στην κατάρρευση της ανάρτησης του μονοθεσίου της, παραλίγο να δώσει πρόωρο τέλος στην καριέρα της.

Έφυγε με το πλάι προς τη στροφή Lisboa, χτύπησε στο μονοθέσιο του Σο Τσουμπόι και το δικό της απογειώθηκε, καταλήγοντας με πολλά χιλιόμετρα σε έναν προστατευτικό φράκτη. Σε ένα δραματικό, τρομακτικό ατύχημα. Υπέστη κάταγμα στη σπονδυλική της στήλη, χρειάστηκε μία λεπτή χειρουργική επέμβαση που διήρκεσε 10 ώρες αλλά η επιτυχής της έκβαση οδήγησε στην πρώτη νίκη. Δεν υπήρχε φόβος παράλυσης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο GWomen