UPDATE #NOW

Έλον Μασκ: Τώρα, το Χ θα κρατά το επαγγελματικό ιστορικό και τα βιομετρικά δεδομένα σου


JTeam

1 Σεπτεμβρίου 2023

Έλον Μασκ: Τώρα, το Χ θα κρατά το επαγγελματικό ιστορικό και τα βιομετρικά δεδομένα σου
Αν είσαι premium χρήστης της πλατφόρμας, σε βάζει δε δίλημμα: Σέλφι ή φωτογραφία ταυτότητας;

Είναι μην πάρει φόρα ο Έλον Μασκ. Άλλαξε όνομα στο Twitter, το έκανε Χ. Έβγαλε και το πουλί από το logo, και τώρα λέει ότι η πλατφόρμα θα συλλέγει βιομετρικά δεδομένα των χρηστών της, όπως φωτογραφίες του προσώπου τους.

Όσοι έχουν αποκτήσει τη συνδρομητική υπηρεσία X Premium, έχουν τη δυνατότητα επιλογής: Επαλήθευση των στοιχείων τους με σέλφι ή με την ταυτότητά τους; Η νέα πολιτική ασφαλείας αναφέρει, επίσης, ότι το Χ μπορεί να καταγράφει το επαγγελματικό και ακαδημαϊκό ιστορικό μας. Με αυτόν τον τρόπο, «θα προτείνει θέσεις εργασίας, ώστε να τις μοιραστεί με εν δυνάμει εργοδότες όταν κάνετε αίτηση για δουλειά».

Κανείς δεν εξεπλάγη, όταν ανακοινώθηκε ότι το Χ θα συνέδεε εργοδότες με πιθανούς εργαζομένους. Ήδη από τον Μάιο απέκτησε την υπηρεσία Laskie, η οποία κάνει ακριβώς αυτό κι ήταν η πρώτη που αγόρασε ο Μασκ με το Twitter, για 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η νέα αυτή πολιτική θα ισχύσει από τις 29 Σεπτεμβρίου και, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ενδέχεται να συλλέξουμε και να χρησιμοποιήσουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες (όπως το επαγγελματικό ιστορικό, το ακαδημαϊκό ιστορικό, τις επαγγελματικές προτιμήσεις, δεξιότητες και ικανότητες, τη δραστηριότητα σχετικά με την αναζήτηση εργασίας, κτλ) ώστε να προτείνουμε εν δυνάμει θέσεις εργασίας, ώστε να τις μοιραστούμε με πιθανούς εργοδότες όταν κάνετε αίτηση για μία δουλειά, να βοηθήσουμε εργοδότες να προσεγγίσουν πιθανούς υποψηφίους και να σας προωθήσουμε περισσότερες σχετικές διαφημίσεις».

Όσον αφορά στη συλλογή βιομετρικών δεδομένων, έναν όρο που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα data που σχετίζονται με τα σωματικά χαρακτηριστικά μας, όπως το πρόσωπο και τα δακτυλικά αποτυπώματα, θα διατίθενται μόνο στους χρήστες του συνδρομητικού Χ Premium.

Στόχος του Μασκ, είναι να δημιουργήσει ένα «αποτελεσματικό παγκόσμιο ευρετήριο». Θέλει να το μετατρέψει το Χ σε «ένα app για τα πάντα», που θα παρέχει ποικίλες υπηρεσίες και θα ανανεώνει διαρκώς την πολιτική απορρήτου, ώστε να την προσαρμόζει στις εκάστοτε αλλαγές.