UPDATE #NOW

Πνιγμός στον Πειραιά: Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται οι συλληφθέντες - Η οργή στα social media


JTeam

6 Σεπτεμβρίου 2023

Πνιγμός στον Πειραιά: Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται οι συλληφθέντες - Η οργή στα social media
Η είδηση που έχει σοκάρει τους πάντες από χθες το βράδυ, παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης

«Τραγωδία σημειώθηκε στο λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της Τρίτης, καθώς ένας άνδρας έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να προλάβει το πλοίο της γραμμής που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς - Ηράκλειο. Πρόκειται για 36χρόνο, ο οποίος πήδηξε για να επιβιβαστεί στο πλοίο "Blue Horizon". Δεν τα κατάφερε όμως και κατέληξε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να πνιγεί». Αυτή ήταν η αρχική είδηση που κυκλοφόρησε γύρω στις 22:30 χθες το βράδυ και πάγωσε κυριολεκτικά το πανελλήνιο.

Η ροή όμως των εξελίξεων ήταν εντελώς απρόβλεπτη. Σοκαριστικό βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα λίγη ώρα μετά την πρώτη τραγική είδηση, δείχνει μέλος του πληρώματος να σπρώχνει τον 36χρονο, ο οποίος έχασε τη ζωή του, από τον καταπέλτη. Στο βίντεο που κυκλοφορεί, φαίνεται ξεκάθαρα ο 36χρονος να επιχειρεί να ανέβει τον καταπέλτη του Blue Horizon και ενώ το πλοίο έχει λύσει κάβους, περπατάει πάνω σε αυτόν και κατευθύνεται προς το εσωτερικό του γκαράζ.

«Τον έσπρωξαν και μετά είπαν φεύγουμε», λέει αυτόπτης μάρτυρας

Εκείνη την ώρα, δύο μέλη του πληρώματος του κλείνουν τον δρόμο και ένας τον σπρώχνει προς τα έξω. Ο νεαρός άνδρας προσπαθεί να μπει μέσα, οι δύο άνδρες αλληλοσπρώχνονται την ώρα που ο καταπέλτης συνεχίζει και ανεβαίνει, μέχρι που κάποια στιγμή, ο 36χρονος χάνει την ισορροπία του και πέφτει στη θάλασσα.

Ο άνδρας μάχεται με τα κύματα, είναι άγνωστο αν έχει χτυπήσει και στο κεφάλι ή σε άλλο μέρος του σώματός του πέφτοντας από τον καταπέλτη στη θάλασσα και λίγο μετά ανασύρεται νεκρός ενώ το Blue Horizon αποπλέει για Ηράκλειο σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Με εντολή εισαγγελέα το πλοίο, επέστρεψε στον Πειραιά

Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή προκειμένου να γίνουν τέσσερις συλλήψεις. Πρόκειται για τα τα δύο μέλη του πληρώματος που βρίσκονταν στον καταπέλτη, τον καπετάνιο και τον αξιωματικό καταστρώματος. Αξίζει να σημειωθεί πως η πρώτη ενημέρωση που έλαβαν οι επιβάτες του πλοίου από το "Blue Horizon" ήταν η εξής: «Ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση».

«Τον δολοφόνησαν για ένα εισιτήριο» - Οργή στο Twitter

Η φρικτή είδηση που περιγράφει πια με σαφήνεια το τι ακριβώς συνέβη και κυρίως πώς αντέδρασε η πλοιοκτήτρια εταιρεία για το συμβάν, προκάλεσε την οργή των πολιτών στα social.

«Τον δολοφόνησαν για ένα εισιτήριο» γράφουν κάποιοι, ενώ άλλοι ξεσπούν κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας που αν και γνώριζε από την αρχή τι είχε συμβεί στην πρώτη ανακοίνωση που έκανε, ανέφερε πως τα όσα τραγικά έγιναν δεν ήταν δική της ευθύνη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται στο φως, ο 36χρονος που επιχείρησε να επιβιβαστεί στο πλοίο είχε εισιτήριο. Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα (καπετάνιος, ύπαρχος, λοστρόμος και αξιωματικός καταστρώματος) και κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού. Για την αποτρόπαια πράξη τους που προκαλεί μόνο οργή και θυμό, θα απολογηθούν στην εισαγγελία το μεσημέρι...