UPDATE #NOW

Εξερευνώντας τη Χίο μέσα από τα μονοπάτια της μεσαιωνικής ιστορίας της


JTeam

18 Σεπτεμβρίου 2023

Εξερευνώντας τη Χίο μέσα από τα μονοπάτια της μεσαιωνικής ιστορίας της
Ένα τριήμερο στη Χίο με αφορμή το 2ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ, μάς έδωσε την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση από την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό αυτού του μοναδικού νησιού

Το Φεστιβάλ, που διοργάνωσε για 2η χρονιά η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, απλώθηκε φέτος σε διάφορα σημεία της Χίου, με στόχο όπως τόνισε ο Περιφεριάρχης Κώστας Μουτζούρης, «ν’ αναδείξει τοχιώτικο άρωμα πολιτισμού”, αναφέροντας ότι «στην Χίο δεν ευωδιάζει μόνο η Μαστίχα, ο μυροβόλος Κάμπος και ο θαλασσινός αέρας της κοσμοκράτειρας Χιώτικης Ναυτιλίας αλλά και Πολιτισμός Χιλιετηρίδων».

Το 2ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ, που ξεκίνησε στις 26 Αυγούστου είχε επίκεντρο τον Κάμπο, τα Μεστά και τα άλλα καστροχώρια στο νότιο τμήμα του νησιού. Μια περιοχή εύφορη και ιδιαιτέρως προνομιούχα χάρη στην καλλιέργεια της πολύτιμης μαστίχας -διάσημης από την αρχαιότητα για τις ευεργετικές της ιδιότητες- και ταυτόχρονα προικισμένη με μοναδικούς αρχιτεκτονικούς θησαυρούς, κληρονομιά της γενοβέζικης κατοχής κατά τον μεσαίωνα. Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr.