UPDATE #NOW

Τι συμβαίνει όταν το fashion forward συναντά ένα smartwatch; Σου αλλάζει τη ζωή


Στεφανία Παπαδημητρίου

28 Σεπτεμβρίου 2023

Τι συμβαίνει όταν το fashion forward συναντά ένα smartwatch; Σου αλλάζει τη ζωή
Πώς το HUAWEI WATCH GT4 με έκανε να αναθεωρήσω για τα smartwatches, από το πρώτο δευτερόλεπτο

Ήμουν πάντα επιφυλακτική απέναντι στα smartwatches. Υποστήριζα με πάθος ότι είναι red flag ακόμη και στο dating - συγκεκριμένα έλεγα πως αν το άτομο που βγαίνεις, έρθει στο ραντεβού φορώντας κάτι τέτοιο, έχεις κάθε δικαίωμα να φύγεις. Δεν είχα κάτι με τα ρολόγια καθαυτά, ήταν η εμφάνιση τους που με προβλημάτιζε. Ήμουν κάθετη, δεν σήκωνα αντιρρήσεις, μέχρι που ήρθε το smartwatch που θα με έκανε να αναθεωρήσω.

Το είδα, με είδε, η έλξη ήταν εκεί από το πρώτο δευτερόλεπτο. Ήταν το HUAWEI WATCH GT4. Και το δοκίμασα, και το πήρα, και αυτό ήταν: εδώ και μερικές εβδομάδες, το φοράω κάθε μέρα.

Το HUAWEI WATCH GT4 δεν μοιάζει με smartwatch. Έχει το λευκό δερμάτινο λουράκι του, το όμορφο και κομψό του καντράν – μπορείς ακόμη να αλλάξεις και την πρόσοψή του, επιλέγοντας ανάμεσα σε 25.000 διαφορετικές προσόψεις, κάτι που έχει γίνει το νέο μου χόμπι - ταιριάζει με τα πάντα και είναι μαζί μου *κυριολεκτικά* παντού.

Jenny.Gr

Είναι εκεί στην καθημερινή μου προπόνηση. Με τη νέα εφαρμογή Stay Fit, εκτός από το να μετράω τις θερμίδες που καίω κατά τη διάρκεια της άσκησης (τις οποίες παρακολουθώ όχι για να νιώσω ικανοποίηση, αλλά από καθαρή περιέργεια), μπορώ επίσης να έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα στην διαχείριση θερμίδων από την πρόσληψη ως την κατανάλωσή τους και να παρακολουθώ το θερμιδικό έλλειμά μου, εισάγοντας διατροφικά δεδομένα. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα υγείας σε πραγματικό χρόνο και δίνει ολιστικές συστάσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του σώματός μου, ώστε να ξέρω πόση ενέργεια χρειάζομαι καθημερινά.

Παράλληλα με την εφαρμογή που καταγράφει τους παλμούς της καρδιάς μου, το Huawei TruSeen 5.5+ με ενημερώνει άμεσα κάθε φορά που ο καρδιακός μου ρυθμός ξεφεύγει και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να καταλάβω πότε πρέπει να δώσω παραπάνω ένταση και πότε να χαλαρώσω λίγο. Ακόμα ένα στοιχείο του smartwatch που μου τράβηξε την προσοχή ήταν τα Activity Rings. Με το Activity Rings 2.0 μπορώ να βλέπω ανά πάσα στιγμή τα στατιστικά της φυσικής μου κατάστασης (Κίνηση, Άσκηση, Στάση) και να θέσω τους προσωπικούς μου στόχους. Μάλιστα όταν κατάφερα να το πετύχω, το ρολόι μου παρουσίασε ένα μετάλλιο επίτευξης στόχου! Μπορώ να πω, πως αυτή η επιβράβευση με έκανε να θέλω να βάλω έναν ακόμα μεγαλύτερο στόχο στην επόμενη προπόνησή μου.

Jenny.Gr

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το HUAWEI WATCH GT4 , έρχεται και με πάνω από 100 διαφορετικά προγράμματα προπόνησης, από κλασσικό περπάτημα, τρέξιμο, κολύμπι και ποδηλασία, μέχρι και padel! Όμως, η χρήση του ρολογιού δεν εξαντλείται στο ελεγχόμενο περιβάλλον ενός γυμναστηρίου ή γηπέδου και μας προκαλεί να βγούμε άφοβα έξω για την επόμενη προπόνησή μας, χάρη στη ενσωματωμένη δορυφορική κεραία, που ενισχύει την ακρίβεια του ρολογιού, βοηθώντας στη πλοήγηση στον αστικό ιστό, σε πάρκα κ.α. Μάλιστα, με τον έξυπνο αλγόριθμο τοποθεσίας που διαθέτει, το ρολόι γίνεται όλο και πιο ακριβές όσο περισσότερο τρέχουμε.

Είναι μαζί μου στο γραφείο και τις βόλτες, όχι μόνο επειδή είναι η επιτομή του fashion forward, δίνοντας στυλ ακόμη και στο πιο απλό outfit. Καταρχάς, συνδέεται με το κινητό μου και έχει έτοιμες τις λίστες αναπαραγωγής. Ρυθμίζω πανεύκολα τη μουσική στα ακουστικά μου, λοιπόν, και κάνω το δικό μου catwalk στον δρόμο. Μετρά και τα βήματα μου - όταν βλέπω χαμηλό τον αριθμό, καταλαβαίνω πως έφτασε η ώρα να σηκωθώ από την καρέκλα και να περπατήσω λίγο. Και, προφανώς, τα βράδια μετά τη δουλειά που βρίσκω τους φίλους μου στο κέντρο, εκτός του ότι μετατρέπει τον καρπό μου στο δυνατό μου σημείο, λειτουργεί και σαν reminder ότι, κάποια στιγμή, πρέπει να επιστρέψω στο σπίτι για να ξεκουραστώ.

Το σημαντικότερο για εμένα, ωστόσο, είναι ότι το συγκεκριμένο smartwatch συγκεντρώνει όλη μου τη ζωή, σε μία μικρή οθόνη. Υπολογίζει ακόμη και τον κύκλο της περιόδου μου, ενημερώνοντας με για την ωορρηξία και ότι τις μέρες που μου φταίνε όλα, δεν είμαι εγώ το πρόβλημα, ούτε η ζωή μου, αλλά οι ορμόνες μου. Μετρά τα επίπεδα στρες στο σώμα μου και μου θυμίζει να κάνω ένα βήμα πίσω, να πάρω μία ανάσα και να ηρεμήσω. Κρατά το προσωπικό μου πρόγραμμα, και μου δίνει τη σιγουριά πως όλα είναι υπό έλεγχο.

Ακόμη και στον ύπνο, με το αναβαθμισμένο TruSleep™ 3.0, το HUAWEI WATCH GT4 παρέχει μια ολοκληρωμένη κατανόηση των κύκλων ύπνου και με βοηθά να κοιμάμαι τις ώρες που ταιριάζουν στον οργανισμό μου, ενώ η λειτουργία Sleep Breathing Awareness που εντοπίζει αναπνευστικές ιδιαιτερότητες κατά τη διάρκεια του ύπνου, μου μαθαίνει όσα θέλω να ξέρω για την αναπνευστική μου υγεία την ώρα που κοιμάμαι.

Τι γίνεται, δηλαδή; Μπορώ να παρακολουθώ την υγεία μου 24/7, χωρίς να χρειάζεται καν να ασχοληθώ προσωπικά με αυτό. Το κάνει το ρολόι μου για εμένα.

Πέρα από το «παντού», που ανέφερα παραπάνω, το HUAWEI WATCH GT4 είναι εκεί πάντα. Όπως όλα τα HUAWEI smartwatches, είναι συμβατό τόσο με iOS, όσο και με Android smartphones, ενώ η μπαταρία του ξεπερνά κάθε προσδοκία – και η ισχύς της, εκείνη των περισσότερων mainstream ρολογιών. Συγκεκριμένα, η διάρκεια ζωής της αγγίζει τις 7 μέρες πριν χρειαστεί να το φορτίσω.

Πολλές φορές θα πεις ότι δεν γίνεται να τα έχουμε όλα - πόσο μάλλον όταν το «όλα» συμπεριλαμβάνει το στυλ, την τεχνολογία, τη μόδα, τη λειτουργικότητα και την ευκολία σε κάθε τομέα της καθημερινότητας. Ε, με το HUAWEI WATCH GT4, η HUAWEI το έκανε να φαίνεται εύκολο.

Jenny.Gr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα παρακάτω links:

Facebook: HuaweimobileGR

Instagram: huaweimobilegr

Huawei Community