UPDATE #NOW

Wyscout: Ποιο είναι το κορυφαίο γυναικείο πρωτάθλημα στην Ευρώπη;


JTeam

30 Σεπτεμβρίου 2023

Wyscout: Ποιο είναι το κορυφαίο γυναικείο πρωτάθλημα στην Ευρώπη;
Χρησιμοποιώντας δεδομένα του Wyscout, το GWomen αναλύει ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τη συγκριτική αξιολόγηση των κορυφαίων γυναικείων πρωταθλημάτων στην Ευρώπη

Αφότου ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών και πλέον τα βλέμματα στρέφονται στα πρωταθλήματα είναι μια ευκαιρία να αναλύσουμε την κατάσταση στο κορυφαίο επίπεδο του ποδοσφαίρου γυναικών.

Στην Αγγλία πέρυσ η Τσέλσι εξασφάλισε τέταρτο συνεχόμενο τίτλο, με την προσέλευση σχεδόν να τριπλασιάζεται στην WSL. Η Μπαρτσελόνα απέδειξε ξανά την υπεροχή της εντός και εκτός συνόρων, ενώ η Μπάγερν και η Βόλφσμπουργκ αναμετρήθηκαν στην κορυφή της Frauen-Bundesliga στη Γερμανία. Στη Γαλλία, η Λυών επιβεβαίωσε την κυριαρχία της στη Division 1 Feminine και στην Ιταλία, είχαμε την πρώτη χρονιά επαγγελματισμού του ποδοσφαίρου γυναικών, με τον πρώτο τίτλο Serie A Femminile να πηγαίνει στην ανερχόμενη Ρόμα.

Χρησιμοποιώντας τη βάση δεδομένων του Wyscout, η οποία τροφοδοτείται από περισσότερες από 500 διοργανώσεις και 600.000 παίκτριες παγκοσμίως, η ομάδα εμπειρογνωμόνων μελέτησε δεδομένα από τα κορυφαία γυναικεία πρωταθλήματα της Ευρώπης κατά τις τελευταίες πέντε σεζόν, αποκαλύπτοντας ορισμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για να γνωρίσετε τον κόσμο του ποδοσφαίρου γυναικών! Διαβάστε τη συνέχεια στο Gazzetta Women.