UPDATE #NOW

Ασιατικοί Αγώνες: Τα eSports έκλεψαν την παράσταση αλλά οι γυναίκες απουσίαζαν ξανά


JTeam

2 Οκτωβρίου 2023

Ασιατικοί Αγώνες: Τα eSports έκλεψαν την παράσταση αλλά οι γυναίκες απουσίαζαν ξανά
Παρά το γεγονός πως η Ασία είναι ο πυρήνας των videogames και το ότι στους Ασιατικούς Αγώνες τα παιχνίδια θα ήταν όλα μεικτά, οι συμμετοχές των γυναικών ήταν μόλις οχτώ από τις συνολικά 500

Όσο γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε τα eSports να ενταχθούν στο Ολυμπιακό πρόγραμμα και να γίνουν Ολυμπιακό άθλημα, οι Ασιάτες τα τιμούν και δείχνουν τη μεγάλη απήχηση που έχουν με κάθε ευκαιρία.

Όπως είναι λογικό, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τους Ασιάτικους Αγώνες, που φιλοξενούνται στη Χάνγκζου. Οι φαν του αθλήματος γέμισαν την αρένα και παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα ματς όμως... κάτι έλειπε. Από τις συνολικά 500 συμμετοχές παικτών στους αγώνες, οι οποίοι θεωρητικά ήταν μεικτοί -ούτε μόνο για άνδρες, ούτε μόνο για γυναίκες- οι συμμετοχές των γυναικών ήταν μόλις οκτώ, όπως αναφέρει το techxplore. Μόνο δύο γυναίκες, η Σαμπίνα Ιμπραγκίμοβα από το Ουζμπεκιστάν και η Νγκιούεν Τι Πουόνγκ Γεν από το Βιετνάμ, ήταν προγραμματισμένο να παίξουν κατά τη διάρκεια των δεκάδων επίσημων παιχνιδιών μεικτού φύλου την πρώτη μέρα των αγώνων.

Μεγάλος αριθμός νεαρών γυναικών πήγε για την πρώτη ημέρα των αγώνων στο ειδικά κατασκευασμένο China Hangzhou Esports Center, δείχνοντας με κάθε τρόπο το πόσο πολύ χαίρονται που μία τέτοια διοργάνωση βρίσκεται εκεί και μπορούν να την παρακολουθήσουν από κοντά. Ο μεγάλος ενθουσιασμός τους έκανε την ανισορροπία των φύλων στη σκηνή ακόμη πιο εντυπωσιακή και δημιούργησε σημαντικά ερωτηματικά. Διαβάστε τη συνέχεια στο Gazzetta Women.