UPDATE #NOW

Η λογοκρισία μιας αγκαλιάς με αφορμή τον αριθμό 64


JTeam

6 Οκτωβρίου 2023

Η λογοκρισία μιας αγκαλιάς με αφορμή τον αριθμό 64
Η Λιν Γιούβεϊ και η Γου Γιάννι αγκαλιάστηκαν στον τερματισμό των 100μ. με εμπόδια, των Ασιατικών Αγώνων. Η φωτογραφία μίας όμορφης αθλητικής στιγμής, όμως, δέψθηκε έντονη λογοκρισία και μέσα σε λίγες ώρες εξαφανίστηκε από τα κινεζικά μέσα. Ο λόγος... ο αριθμός 64

Μετά την κούρσα των 100μ. με εμπόδια των Ασιατικών Αγώνων, που φιλοξενούνται στην πόλη Χανγκζού της Κίνας, οι δύο Κινέζες πρωταθλήτριες Λιου Γιούβεϊ και Γου Γιάννι αγκαλιάστηκαν, με τη Γιάννι να συγχαίρει την συναθλήτριά της για τη νίκη της. Οι φωτογράφοι απαθανάτισαν την όμορφη στιγμή όμως η φωτογραφία λογοκρίθηκε και τελικά εξαφανίστηκε από τα κινεζικά μέσα. Ο λόγος ήταν ο αριθμός 64.

Μπορεί να φαίνεται παράλογο για κάποιον που διαβάζει απλά αυτή την είδηση καθώς φαίνεται ανεξήγητο πως ένα νούμερο μπορεί να γίνει αιτία για να εξαφανιστεί μία φωτογραφία δύο αθλητριών που απλώς αγκαλιάστηκαν μετά το τέλος μία κούρσας. Μάλιστα, χρειάστηκαν μόλις λίγες ώρες για να εξαφανιστεί η φωτογραφία από τα κινεζικά μέσα αλλά περισσότερες από τέσσερις μέρες για να γίνει το ζήτημα γνωστό διεθνώς, καθώς ο συγκεκριμένος αγώνας διεξήχθη την 1η Οκτωβρίου και η είδηση έγινε γνωστή μέρες αργότερα στον υπόλοιπο κόσμο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο GWomen