UPDATE #NOW

Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Πλήγματα του Ισραήλ στον Λίβανο, μετά τα πυρά της Χεζμπολάχ


JTeam

8 Οκτωβρίου 2023

Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Πλήγματα του Ισραήλ στον Λίβανο, μετά τα πυρά της Χεζμπολάχ
@ΑΠΕ - ΜΠΕ
Το Ισραήλ «απάντησε» σε πυρά της Χεζμπολάχ πλήτοντας τον νότιο Λίβανο. «Το ισραηλινό πυροβολικό πλήττει περιοχή του Λιβάνου από όπου προήλθαν πυρά» αναφέρεται σε ανακοίνωση

Το πυροβολικό του Ισραήλ έπληξε σήμερα τον νότιο Λίβανο ως απάντηση σε πυρά που προέρχονταν από αυτή την περιοχή, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του σήμερα το πρωί.

«Το ισραηλινό πυροβολικό πλήττει περιοχή του Λιβάνου από όπου προήλθαν πυρά», ανέφερε η ανακοίνωση, χωρίς να δίνονται άλλες διευκρινίσεις για τη φύση της επίθεσης.

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για τα πυρά προς το βόρειο Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ, πριν από λίγο όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ανέλαβε την ευθύνη για τα πυρά προς το βόρειο Ισραήλ. Σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι βομβαρδίστηκαν με μεγάλο αριθμό βλημάτων πυροβολικού και πυραύλων οι θέσεις ραντάρ Zibdin και Ruwaisat Al-Alam. «Στοχοποιήσαμε τρεις ισραηλινές τοποθεσίες κατοχής στην κατεχόμενη περιοχή Φάρμες Σεμπάα», πρόσθεσε.

Περαιτέρω αναφορές υποστηρίζουν ότι η Χεζμπολάχ έχει βάλει στο στόχαστρο τρία φυλάκια με όλμους στα «κατεχόμενα αγροκτήματα Shebaa» στον νότιο Λίβανο.

Το Ισραήλ έχει προειδοποιήσει τη Χεζμπολάχ

Εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων ανέφερε ότι τα πυρά σημειώθηκαν στην περιοχή όρος Ντοβ, μια έκταση γης που διεκδικούν το Ισραήλ, ο Λίβανος και η Συρία κοντά στη διασταύρωση και των τριών χωρών.

Σύμφωνα με τους Times του Ισραήλ, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές. «Ο ισραηλινός στρατός λαμβάνει προπαρασκευαστικά μέτρα, θα συνεχίσει να επιχειρεί σε όλες τις περιοχές και ανά πάσα στιγμή που είναι απαραίτητο για να διασφαλίσει την ασφάλεια των Ισραηλινών αμάχων», αναφέρει το δημοσίευμα. Το Ισραήλ έχει προειδοποιήσει τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου να μην εμπλακεί στη διαμάχη.

Με πληροφορίες από Reader.gr