UPDATE #NOW

Έχεις αργό ίντερνετ; Ίσως είναι δικό σου λάθος


JTeam

3 Νοεμβρίου 2023

Έχεις αργό ίντερνετ; Ίσως είναι δικό σου λάθος
pexels
Μήπως μπορείς να λύσεις μόνος σου το πρόβλημα;

Μπαίνεις σπίτι, ανοίγεις λάπτοπ και το ίντερνετ κολλάει. Κλείνεις το Wi-Fi από το κινητό, κοιτάς το ρούτερ και βλέπεις ότι η σύνδεσή σου είναι κανονική - τα έχεις κάνει όλα σωστά. Τι φταίει, άραγε;

Πολλές φορές το ασύρματο δίκτυο Wi-Fi αντιμετωπίζει προβλήματα συνδεσιμότητας. Και ενώ θέλουμε να λειτουργεί γρήγορα εκείνο «κολλάει» και αργεί να ανταποκριθεί. Συχνά, το πρόβλημα δεν προέρχεται από βλάβη δικτύου, αλλά είναι δικό σου λάθος.

Ένας τρόπος για να βρεις τους λόγους της καθυστέρησης, είναι να ελέγξεις την ταχύτητα του δικτύου σου σε ένα site όπως το speedtest.net ή fast.com. Αν η ταχύτητα είναι χαμηλή, τότε το πρόβλημα οφείλεται στον πάροχο. Αν τα αποτελέσματα είναι καλά, αλλά το Wi-Fi εξακολουθεί να είναι αργό, ίσως πρέπει να αλλάξεις θέση στο router.

Ακόμα και οι οικιακές συσκευές ή ένας τοίχος μπορούν να επηρεάσουν τη σύνδεσή του. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να μετακινήσεις το ρούτερ για να μην παρεμβάλλονται εμπόδια. Αν το έχεις ήδη κάνει, η αγορά ενός Powerline που επεκτείνει το ασύρματο δίκτυο είναι ιδανική λύση. Αν βέβαια το ρούτερσου είναι παλιό τότε προτίμησε ένα καινούργιο που να καλύπτει όλους τους χώρους του σπιτιού.